ZABRINJAVAJUĆI PODACI

Šta otkriva Pjanićeva statistika u Barceloni

Samo sedam mečeva počeo od prve minute

Pjanić: Nije opravdao očekivanja. AGENCIJE

Piše: A. Vatreš

22.12.2020

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić proteklog ljeta je iz Juventusa prešao u Barcelonu.

Bio je to najveći transfer španske La Lige vrijedan 60 miliona eura.

Po Pjanića se pak od samog početka stvari nisu odvijale po očekivanom. Prebolovao je koronavirus, a nakon što se vratio, nije bio u prvim planovima novog trenera katalonskog kluba Ronalda Kumana (Koeman).

Situacija se od tada nije mnogo promijenila. Pjanić je od dolaska na Kamp Nou odigrao 14 utakmica, od čega je samo sedam započeo od prve minute.

Nije se nijednom upisao u strijelce i asistente, ali je u jednom segmentu bio impresivan. To je tačnost dodavanja od 92%.

Pjanićeva statistika ove sezone. SOFASCORE

Sve u svemu, njegov dosadašnji učinak je ispod svih očekivanja, čemu se niko nije mogao nadati. Čak je i sam jednom prilikom izjavio da nije zadovoljan i da ne shvata razloge trenutne situacije.

Pjanić smatra kako može mnogo više dati Barceloni, ali s tim se Kuman očito ne slaže. Nizozemski stručnjak daje prednost Serhiju Busketsu (Sergio Busquets) i Frenkiju de Jongu (Frenkie) i sve dok je on tu, tako će i ostati.

Marca je prije dva dana donijela informaciju kako je Pjanić jedan od igrača koji su podbacili i koje je Kuman otpisao.

Kumana su naljutile i Pjanićeve izjave u kojima izražava svoje nezadovoljstvo minutažom, te je budućnost bh. reprezentativca na Kamp Nou vrlo neizvjesna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.