BARCELONA

Kuman: Pjanić je odigrao sjajnu utakmicu

Prije svega, sada trebamo odmor

Pjanić: Potvrdio svoj kvalitet. Arhiva

Avaz.ba

23.12.2020

Trener Barcelone Ronald Kuman (Koeman), nakon rutinske pobjede (3:0) na gostovanju kod Viljareala, izjavio je da je naš as Miralem Pjanić odigrao sjajnu utakmicu.


- Igrao je dobro... Morao je čekati svoju priliku da odigra cijelu utakmicu. Znamo da je konkurencija na sredini terena velika, ali odigrao je sjajnu utakmicu jer je bio važan u posjedu lopte između linija, a također odbrambeno je bio jako dobar, rekao je Kuman, koji je naglasio da je igra s tri defanzivca (Lenglet, Araujo, Minguez) pomogla Destu i Albi da se više priključe napadu, te da su Pjanić, Pedri i Mesi svojim kretnjama dodatno razbijali sve taktičke zamisli trenera Valjadolida.


Naš reprezentativac je konačno bio starter i u prvenstvu Španije te odigrao 90 minuta. 


- Prije svega, sada trebamo odmor, konstatuje Kuman, koji je svojim izabranicima dao nekoliko dana odmora, a potom slijedi meč s Eibarom (29. decembar), te dodao:


- Igrači su jako umorni jer su morali puno igrati, a nisu mogli biti ni sa svojim porodicama. Imat će tri ili četiri slobodna dana, a onda ćemo se vratiti na pripreme. Ovo su božićni dani i morate uživati s porodicom, za sretne blagdane, zaključio je Nizozemac.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.