ARGENTINA

Otkriveni svi detalji Maradonine obdukcije: Postoje elementi za tužbu

Nisam liječnik, ali izgledao je jako napuhano i čudno je pričao, kao robot, objavila je ljutita Đanina Maradona

Maradonina smrt je i dalje top tema argentinskih medija. AFP

G. Š./SN

23.12.2020

Legendarni Dijego Maradona (Diego) umro je od akutnog plućnog edema uslijed pogoršanja od kroničnog zatajenja srca. To je analiza obdukcije, koja je još otkrila i proširenu kardiomiopatiju srca.

- Istraga nije detektirala ilegalne supstance ili alkohol, pišu argentinski mediji pozivajući se na rezultate obdukcije.

Ali otkriveni su psihijatrijski lijekovi koji se koriste protiv anksioznosti i depresije.


- Potvrđuje se da su Maradoni davali psihijatrijske lijekove, ali nijedan lijek za srčane probleme nije bio protiv njegove bolesti srca, pišu mediji i dodaju:


- Postoje elementi za tužbu!"

Rezultati upozoravaju istražitelje na mogući nemar liječnika koji su se brinuli za Maradonu.

- Svi vi ku***** sinovi koji se nadate da će se na obdukciji pokazati prisutnost droge, marihuane i alkohola! Nisam liječnik, ali izgledao je jako napuhano i čudno je pričao, kao robot. To nije bio njegov glas. Bila sam izrazito ljuta, objavila je ljutita Đanina Maradona (Gianinna), jedna od njegovih kćeri, nekoliko sati uoči objave rezultata.

Sudija je oslobodio liječnika Leopolda Lukuea (Luquea) zbog sumnje na moguće ubojstvo. Bio je odgovoran za operaciju koja je izvedena zbog malog krvarenja u mozgu argentinske zvijezde početkom novembra, prenose SN.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.