TRANSFERI

Hoće li Mario Mandžukić prihvatiti tri miliona eura od Osijeka

Mandžukić je u svom zadnjem velikom evropsku ugovoru u Juventusu zarađivao nešto malo manje od 4 miliona kuna mjesečno

Mandžukić pauzira od jula. Arhiva

Piše: G. Š.

23.12.2020

Mario Mandžukić jedan od najubojitijih nogometnih napadača novije hrvatske historije neće u NK Osijek. Nekadašnji igrač evropskih velikana poput Bajerna, Atletika i Juventusa neće od proljetne polusezone biti stanovnik svlačionice Gradskog vrta.


Prema jutrošnjim napisima hrvatskog "tportala" 34-godišnji napadač bio je "blizu" dolaska u grad na Dravi. Naravno, priče o bitnom smanjenju ugovora, uslovima, sve je to trebalo upakirati u priču. I samim time, čistom zdravorazumskom logikom postalo je jasno da će Mandžo, iako Slavonac iz Broda, teško zadužiti dres jedinog slavonskog prvoligaša.


Mandžukić je u svom zadnjem velikom evropsku ugovoru u Juventusu zarađivao nešto malo manje od 4 miliona kuna mjesečno. Kuna, dakle. Osijek mu je, prema nekim kuloarskim napisima nudio milion i po eura godišnje na dvije godine. Premalo, puno premalo, čak i za napadača u poznim nogometnim godinama koji je bez kluba od juna.


U svakom slučaju, sjajna je to božićna marketinška bomba, bolje rečeno, samo ispuhani balon koji će iščeznuti jednakom brzinom kao i Božić, koji je već prekosutra. Ali ne danas, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.