ENGLESKA

Gvardiola: Arsenal bi napravio veliku grešku ako bi dao otkaz Arteti

Trener Mančester sitija stao u odbranu svog nekadašnjeg pomoćnika

Gvardiola i Arteta: Radili zajedno u Mančester sitiju. AFP

A. V.

23.12.2020

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola (Guardiola) izjavio je da bi Arsenal napravio veliku grešku ako bi dao otkaz treneru Mikelu Arteti, objavili su britanski mediji.

- Napravili bi veliku grešku ako bi mu dali otkaz. No siguran sam da se to neće dogoditi i da imaju povjerenje u njega - rekao je Gvardiola nakon što je Mančester siti u utorak u četvrtfinalu engleskog Liga kupa na gostovanju savladao Arsenal s 4:1, prenosi Hina.

Arteta je tri i po sezone bio pomoćnik Gvardioli u Mančester sitiju, a prije godinu dana preuzeo je Arsenal i s njim je prošle sezone osvojio FA kup. No ove sezone Arsenal je ostvario najgori prvenstveni start u zadnjih 39 godina. U posljednjih sedam kola Premijer lige osvojio je samo dva boda te se nalazi na 15. mjestu s 14 bodova.

- Dobro poznajem Artetine kvalitete kao trenera i osobe. To govorim iz vlastitog iskustva dok smo zajedno radili u Mančester sitiju i stvorili jedan od najuspješnijih klubova u engleskoj povijesti. Bez njega to ne bi bilo moguće - kazao je Gvardiola i dodao:

- Da biste stvorili nešto, treba vam vrijeme i ja sam ga dobio u svojoj prvoj sezoni u Sitiju. Arteta će donijeti rezultat, to je samo pitanje vremena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.