RUSIJA

Zarađivao milione, a danas nema za struju i vodu

Danas ima 39 godina i igra za ruskog trećeligaša Znamja Noginsk

Nakon amaterskog dijela priče u kojem je igrao samo domaće utakmice, vratio se na profesionalni ugovor. CHRIS RATCLIFFE

G. Š./SN

23.12.2020

Kakav je to bio igrač, taj Roman Pavljučenko! Kad se onom Totenhemu s kraja prvog desetljeća u ovom našem trećem mileniju, sastavu prepunom hrvatskih igrača (Pletikosa, Ćorluka, Modrić, Kranjčar) doda taj ruski as, onda se dobije slika jakog kluba koji je bio strah i trepet, kako u engleskim, tako i u evropskim okvirima. Pavljučenka pamtimo i iz reprezentativnih akcija...

Taj isti Pavljučenko danas ima 39 godina i igra za ruskog trećeligaša Znamja Noginsk. U tom je klubu već nekoliko godina, a nakon amaterskog dijela priče u kojem je igrao samo domaće utakmice, vratio se na profesionalni ugovor pošto je Noginsk iz četvrte za ovu sezonu ušao u treću rusku ligu.


Iako o tome do danas nije bilo puno priče u "masovnim" medijima, Pavljučenko je upao u teške probleme s kockom i alkoholom u kojima je, iako s nešto lakšim posljedicama bio kroz dobar dio karijere. Prema navodima ruskih medija, prošlog mjeseca Pavljučenko nije imao niti za osnovne životne troškove, budući da je tužen na iznos od 400 eura, troškove režija (struje i vode). 

Nekad je u Totenhemu, ali i ruskim klubovima poput Lokomotiva i Spartaka iz Moskve te Kubana zarađivao milioneura, a danas mora igrati za trećeligaša na ulasku u peto desetljeće života kako bi preživio, prenose SN.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.