OBJAVLJENI DETALJI

Maradona u danima prije smrti koristio sedam različitih lijekova protiv depresije i anksioznosti

Obdukcija pokazala da nije konzumirao alkohol ili nedozvoljene opojne droge

Maradona: Preminuo od "akutnog plućnog edema uslijed pogoršanog kroničnog zatajenja srca s proširenom kardiomiopatijom". AGENCIJE

A. Vatreš

23.12.2020

Argentinska nogometna zvijezda Dijego Maradona (Diego) nije konzumirao alkohol ili nedozvoljene opojne droge u danima prije njegove smrti, objavljeno je u srijedu nakon detaljne obdukcije izvršene u Buenos Ajresu.

Maradona, koji je umro u novembru u dobi od 60 godina, uzeo je sedam različitih lijekova za liječenje depresije, anksioznosti i drugih bolesti, ali nije bilo prisutnosti ilegalnih droga, priopćili su pravosudni dužnosnici, prenosi Hina.

Obdukcija se temeljila na uzorcima krvi i urina, a ustanovila je da je Maradona imao problema s bubrezima, srcem i plućima.

Detaljnija obdukcija potvrdila je rezultate prvobitne obdukcije koja je izvršena neposredno nakon njegove smrti, a u kojoj stoji je bivši najbolji nogometaš svijeta preminuo od "akutnog plućnog edema uslijed pogoršanog kroničnog zatajenja srca s proširenom kardiomiopatijom".

Karizmatični Maradona, kojeg su smatrali jednim od najvećih nogometaša svih vremena, veći se dio života borio s ovisnošću o alkoholu i drogama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.