PREGLED

Najvažnije sportske vijesti dana na "Avazu"

Bh. kapiten ponovo igrač odluke

Džeko: Novi gol bh. kapitena. Twitter

N. Demirović

23.12.2020

Roma je u 14. kolu Serije A na svom terenu savladala Kaljari rezultatom 3:2, a strijelac vrlo važnog gola koji je prelomio utakmicu u 71. minuti bio je Edin Džeko.

Tako se još jednom ispostavilo da je bh. kapiten ključni igrač sastava iz Rima koji sada stigao na treću poziciju.



Fudbaleri Milana savladali su Lacio na svom terenu rezultatom 3:2 u meču 14. kola Serije A i vratili se na lidersku poziciju prvenstva.  Milan je duboko u sudijskoj nadoknadi došao do trećeg gola i vrlo važne pobjede. Strijelac pobjedničkog gola bio je Teo Hernandez. 

Naš Rade Krunić odigrao je svih 90 minuta za ekipu Milana.

O svemu što se događa vezano za izbor selektora, ali i o drugim aktuelnostima vezanim za Nogometni savez BiH i reprezentaciju, svoje mišljenje ponovo su sikazali BH Fanaticosi. On su u podužem tekstu na društvenim mrežama iskazali svoja stav. 

Jučerašnja sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nije donijela ništa spektakularno kada se radi o izboru selektora reprezentacije BiH. Za dobro upućene to je i očekivano, posebno ako se zna da mnogo bitnija, uvertira u ovu sjenicu, nije prošla kako je bilo zamišljeno u bh. kući fudbala.

Džanan Musa koji je prije nekoliko dana dobio otkaz u Detroitu, teoretski može postati saigrač Jusufa Nurkića. Naime, Nurkićev Portland je jedan od devet timova koji ima mjesta u rosteru i mogu angažirati nove igrače.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.