NOGOMET

Nekadašnji reprezentativac Brazila priznao: Zbog alkohola sam izgubio ljubav prema nogometu

Usprkos talentu bio sam frustriran jer nisam mogao igrati kako znam

Supruga me spasila, pomogla mi je da se ostavim boce i prestanem uzalud trošiti novac. veja.abril.com

G. Š./SN

24.12.2020

Sjećate se Sisinja (Cicinho)? Bivši brazilski nogometaš punog imena "Cicero Joao de Cezare" bivši je igrač madridskog Reala koji je u 'Kraljevski klub' stigao 2006. godine iz Sao Paula.  Danas 40-godišnji penzionisani desni bek igrao je tada u Realu u društvu sunarodnjaka Ronalda, Robinja (Robinha), Žulija Baptiste (Julio) i Roberta Karlosa (Carlosa).


Počeo piti sa 13, 14 godina

Sisinjo danas priznaje da je i tokom najboljih trenutaka svoje igračke karijere u kojoj je skupio 15 nastupa u dresu brazilske reprezentacije imao problema s alkoholom.


- Počeo sam piti sa 13, 14 godina, kada sam bio u Botafogu. Drugi su mi rekli da je pivo dobro i probao sam. A kada sam krenuo piti pio sam zbilja puno i nisam prestao do nedavno. Skoro 20 godina pio sam 10 do 12 piva dnevno, rekao je Sisinjo.


A prelaskom u Atletiko Mineiro 2001. godine stigli su prvi ozbiljniji novci.


- Kada sam u Atletikom zaradio prvi ozbiljniji novac počeo sam piti sve i pušiti cigarete. Nisam pušio ako nisam pio, a problem je što sam pio svaki dan, dodao je Sisinjo.


Zbog takvog načina života očekivano mu je ispaštao profesionalni, ali i privatni život.


- Zbog alkohola sam izgubio ljubav prema nogometu, nestala je ta čarolija i uzbuđenje pri izlasku na teren. Usprkos talentu bio sam frustriran jer nisam mogao igrati kako znam. Alkohol i nogomet ne idu zajedno. Igrao sam za 'Galaktikose', a bio sam nesretan, a najgore mi je bilo pet godina od 2007. do 2012. kada sam prešao iz Reala u Romu, objašnjava Sisinjo koji je otišao u penziju 2018. godine zbog konstantnih problema s koljenom.


"Skinuo" se s alkohola i cigareta

Danas se 'skinuo' s alkohola i cigareta, svojih poruka, a kaže da sve duguje svojoj supruzi.


Nisam imao problema s alkoholom i cigaretama već osam godina. Supruga me spasila, pomogla mi je da se ostavim boce i prestanem uzalud trošiti novac. Najpametnije što sam u životu napravio je kad sam joj rekao: Ja ću zarađivati, a ti upravljaj financijama. Hvala Bogu, ni kad sam najviše pio nisam sve spiskao nego sam dobar dio novca davao ocu koji je sve sačuvao i vratio mi kada sam se sredio. Zahvaljujući njemu i supruzi danas imam komotnu financijsku situaciju - zaključio je bivši as Reala, Rome i Viljareala, prenosi SN

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.