NSBIH

Džemidžić: Rezultat je došao kroz marljiv rad čitave organizacije

Ovaj rezultat je plod dugogodišnjeg ulaganja u ženski fudbal i vjerujemo da, uz talenat koji posjedujemo, rezultati u budućnosti mogu biti samo bolji, zaključila je Hurem

S današnjeg prijema u kući bh. fudbala. NSBiH

Piše: G. Š.

25.12.2020

Generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Adnan Džemidžić, izvršni direktor sektora za sport NSBiH Elmir Pilav i koordinatorica za ženski fudbal NSBiH Nermina Hadžibajrić sastali su se danas u „kući bh. fudbala“ u Sarajevu sa selektoricom naše ženske „A“ reprezentacije Samirom Hurem, trenerima u stručnom štabu Esadom Ibrahimovićem i Željkom Šurlanom, te reprezentativkama Milenom Nikolić i Melisom Hasanbegović.


Tema sastanka bila je nastup naše selekcije u kvalifikacijama za Euro 2021. gdje su izabranice Samire Hurem u teškoj grupu osvojile treće mjesto, iza Danske i Italije, a ispred Malte, Izraela i Gruzije.  Odlični rezultati donijeli su i napredak na FIFA rang listi, gdje se "Zmajice" sada nalaze na 57. mjestu sa 1.412 bodova. 


- Drago mi je što smo danas imali priliku da ugostimo selektoricu Samiru Hurem i naše reprezentativke, rekao je Džemidžić te dodao:



Samira Hurem (desno) također nije krila zadovoljstvo zbog rezultata bh. nacionalnog ženskog tima. NSBiH

- One su nas svojim igrama i zalaganjem u dresu sa nacionalnim grbom učinile ponosnim. Njihov rezultat je došao kroz marljiv rad čitave organizacije. NSBiH duži niz godina mnogo ulaže u naše selekcije kako bismo im stvorili što bolje uslove za rad i razvoj, te je iz toga proizišao i ovaj rezultat. Još jednom čestitamo selektorici, njenom stručnom štabu i svim reprezentativkama koje su nastupale u ovim kvalifikacijama na ostvarenim rezultatima i što su predstavljale ovu zemlju i ovaj Savez na najbolji mogući način.


Samira Hurem takođe nije krila zadovoljstvo zbog rezultata bh. nacionalnog ženskog tima.

- Osvojile smo 18 bodova, što je najveći uspjeh ikad ženske reprezentacije BiH. Tokom čitavog kvalifikacionog ciklusa naš mladi i talentovani tim je igrao veoma dobro. Igračice su pokazale karakter, borbenost, želju i predstavljale su našu zemlju na najbolji način. Sve bi to bilo teško ostvarivo da nismo imali podršku NSBiH. Ovaj rezultat je plod dugogodišnjeg ulaganja u ženski fudbal i vjerujemo da, uz talenat koji posjedujemo, rezultati u budućnosti mogu biti samo bolji, zaključila je Hurem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.