GRAC

Ivica Osim: Moramo naučiti da živimo s opasnošću

Džeko je dobar dečko, postiže svoje golove

Osim: Novac je najveći fudbalski neprijatelj. Arhiva

G. Š./Kronen Zeitung

25.12.2020

Legendarni Ivica Osim (79) u intervju za austrijski "Kronen Zeitung" izjavio je da se osjeća dobro, iako mu je davno narušeno zdravlje.


- Osjećam se zdravim, imam veliki ključ s kojim mogu zaključavati, rekao je u svom stilu Ivica Osim i dodao:


- Moramo naučiti da živimo s opasnošću. Koronavirus nam je pokazao da postoje stvari koje ljudi ne mogu kontrolisati. Svijet ima previše problema, trebamo spasiti ono što se da spasiti.


Intervju sa populanim Švabom je urađen dok je na TV-u gledao utakmicu Roma - Torino 3:1.


- Bosanci Džeko i Gojak su u startnim postavama. Džeko je igrao za više klubova, ali to nije važno. Dobar je dečko, postiže svoje golove... - analizira Osim.


Iako ima 79 godina bez fudbala i dalje ne može.


- Gledam utakmice, glavna je stvar da su tu lopta i dva tima s različitim tijelima. Veliki novac je fudbalskom svijetu problem, uništava sve i čini te sretnim na kratak period.  Danas je lako sastaviti tim. Možete kupiti sve igrače. Pogledajte Real Madrid. Tamo predsjednik kupuje igrače koje publika želi. Novac je najveći fudbalski neprijatelj, ali je život interesantniji s njim. Neke ekipe uošte ne igraju fudbal. A ako samo trčite ne možete pobijediti. Mislite da znate mnogo o igri, a na kraju kada vidite rezultat onda znate da ne znate ništa - zaključio je Ivica Osim, koji se ne namjerava vraćati iz Graza u Sarajevo dok ne prođe pandemija koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.