SELEKTORSKA KRIŽALJKA

Hoće li Izvršni odbor NSBiH u ponedjeljak donijeti odluku: Može li Spahić zaustaviti imenovanje Peteva?

Više nije tajna da je Petev favorit predstavnika FSRS, te da će on biti prijedlog Misimović

Spahić: Predložit će Barbareza. Arhiva

Piše: G. Šumar

25.12.2020

Stručna komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ni jučer nije dostavila svoj prijedlog za izbor novog selektora. Međutim, član Izvršnog odbora NSBiH Vico Zeljković jučer je izjavio da ćemo u ponedjeljak, kada je zakazana još jedna sjednica bh. fudbalske vlade, sigurno dobiti selektora!


Jakirović i Zrinjski

Također, potvrdio je i to da su Bugarin Ivailo Petev (Ivaylo) i Sergej Barbarez najozbiljniji kandidati, ali da je – kako kaže, lista kandidata i dalje otvorena. 

Pored Peteva i Barbareza, još je razgovarano i sa Sergejom Jakirovićem, Husrefom Musemićem, Amarom Osimom, Markom Simoneom (Marco)...


Petev. Arhiva

No, više nije tajna da je Petev favorit predstavnika Fudbalskog saveza Republike Srpske, te da će on biti prijedlog Zvjezdana Misimovića, dok će drugi član Stručne komisije Emir Spahić predložiti Sergeja Barbareza. Također, u igri je bila i varijanta da naš državni tim zajedno preuzmu i dva Sergeja – Barbarez i Jakirović, ali je ta opcija otpala jer ovaj drugi će u ponedjeljak biti imenovan za novog šefa stručnog štaba Zrinjskog.

Navodno, dogovoreni su svi detalji, ostalo je još samo da se „Plemići“ zahvale dosadašnjem treneru Mladenu Žižoviću, a poznato je i to da NSBiH u posljednje vrijeme samo u rijetkim slučajevima dozvoljava trenerima da sjede na dvije stolice.


Bugar favorit

U razgovoru s nekoliko članova fudbalske vlade saznali smo da aktivnosti oko izbora novog selektora uglavnom vodi budući predsjednik NSBiH Vico Zeljković, tako da je favorit selektorske križaljke Petev, bez obzira što za njegovo imenovanje nije ni Spahić, ni bh. javnost. 

Ipak, imenovanje Bugara ne može zaustaviti sam nekadašnji kapiten naše reprezentacije, jer on neće glasati, nego članovi Izvršnog odbora NSBiH... A za konačnu odluku neophodno je 11 od 15 glasova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.