ITALIJA

Kolarova iz tima Intera sklonili da mu ne bi morali produžiti ugovor

Pominje se da je određen broj utakmica garantirao jog godinu dana saradnje

Kolarov: Hoće li mijenjati klub. Twitter

N. Demirović

25.12.2020

Interovi navijači gotovo da su zaboravili kako je to kada je u srcu odbrane i Aleksandar Kolarov.  Dva mjeseca prošla su otkako je kapiten reprezentacije Srbije branio boje Nerazura u jednoj takmičarskoj utakmici, tačnije još od duela s Parmom posljednjeg dana oktobra. 

U međuvremenu je Kolarov imao problema s koronavirusom, ali je brzo i to ostavio iza sebe, ali ga na terenu nije bilo. Zvuči paradoksalno, s obzirom da je Antonio Konte (Conte) ljetos grebao rukama i nogama da bi doveo Kolarova, s kojim je odavno želio sarađivati.

Ove sezone skupio je ipak samo šest nastupa, ali zašto je sada Kolarov potpuno van Konteovih planova? Mediji bliski klubu tvrde da je postoji određeni problemi s ugovorom. Tačnije, kada je ljetos dolazio iz Rome Kolarov je potpisao na godinu dana, uz opciju produžetka na još jednu sezonu, prenosi "Mozzart". 

Detalj o kojem se nije toliko pričalo do sad jeste da u tom ugovoru postoji klauzula da se saradnja automatski obnavlja na još godinu dana, ako Kolarov odigra određeni broj utakmica. Međutim, nijednog trenutka se nije pominjalo koji je to tačno broj. 

Kako prenose mediji su Srbiji koji se pozivaju na Italijane, vrlo je moguće da će Kolarov već u januaru početi planirati svoju budućnost van milanskog tima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.