BOŽIĆNA ČESTITKA

"Poruka" Zlatanu Ibrahimoviću: Možeš ti iz Bosne, ali ne može Bosna iz tebe

Ibrahimović je - podsjetimo, objavio fotografiju, koja bi trebala predstavljati ruku Djeda Božićnjaka

Ibrahimović. Arhiva

Piše: G. Šumar

26.12.2020

As Milana Zlatan Ibrahimović (39) mnogo puta do sada pogodio je svojim objavama na društvenim mrežama izazvao oduševljenje navijača diljem svijeta. No, čini se da je ovog puta prešao granicu dobrog ukusa skandaloznom objavom kojom je čestitao Božić, a kako pišu hrvatski mediji, ovaj put naišao je na negodovanje vjernika diljem svijeta.


Ibrahimović je - podsjetimo, objavio fotografiju, koja bi trebala predstavljati ruku Djeda Božićnjaka. Na njoj je ispružen srednji prst, univerzalni znakovni jezik diljem svijeta za koji svi dobro znaju što znači, uz opisu je napisao "Merry Chriztmaz" što direktno sugerira Zlatanovu božićnu poruku.  Božić je najveći kršćanski blagdan iza Uskrsa i mnogi vjernici taj dan provode u miru i spokoju. Važnost Božića u kršćanskim zemljama ne treba previše naglašavati pa ne čudi što je izazvao bijes velikog broja vjernika, koji nisu s prevelikim oduševljenjem prihvatili čestitku. Njegove nogometne vještine i postignuća ne može nitko osporiti, no ovakve objave su ipak malo previše. "Vidi se da si s Balkana" i "Možeš ti iz Bosne, ali ne može Bosna iz tebe" samo su neki od komentara na društvenim mrežama, pišu 24 sata.


Ipak, postavlja se pitanje zašto naše zapadne komšije svaki skandal veže za Bosnu, a kada Ibrahimović igra u top formi onda se ističe da je on švedski napadač... Također, Zlatanova majka je iz okoline Zadra. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.