NSBIH

Slobodan Janjuš: Novi selektor treba biti iz bosanske fudbalske avlije

Najkompetentnija ličnost za izbor selektora trebao bi biti profesor Munir Talović

Janjuš: On treba da vodi sve poslove oko izbora selektora. Arhiva

Piše: G. Šumar

28.12.2020

Legendarni golman Željezničara i Sarajeva Slobodan Janjuš (68) ističe da je u selektorskoj križaljci Nogometnog saveza BiH isključivo za izbor domaćeg trenera.

- Najkompetentnija ličnost za izbor selektora trebao bi biti profesor Munir Talović, koji je doktorirao na fudbalu, rekao je popularni Čobo i dodao:

- On treba da vodi sve poslove oko izbora selektora, od razgovora, do prijedloga i imenovanja. 

Također, konstatuje da su Zvjezdan Misimović i Emir Spahić bili sjajni igrači, ali njima treba dati druge funkcije u Savezu koje oni sigurno zaslužuju. 

- A što se tiče sadašnjih kandidata, Bugara Peteva bih odmah eliminisao. Ipak, mi u našoj avliji imamo dosta kvalitetnih trenera. U svakom slučaju, novom selektoru želim poželjeti sreću. Ponavljam, on treba biti iz bosanske fudbalske avlije, zaključio je Janjuš.

Inače, danas će se na Ilidži (14 sati) održati sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. .. Članovi bh. fudbalske vlade, bar prema najavama, podijeljeni su između Ivaila Peteva (Ivaylo), koji je navodno favorit, te Sergeja Barbareza, dok bez šansi nisu ni Husref Musemić, Amar Osim...

Za imenovanje novog selektora, podsjetimo, potrebno je 11 od 15 glasova. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.