ITALIJA

Milan ponudio Donarumi i Čalanoluu nove ugovore

Obojici ugovori s "Rosonerima" ističu u junu sljedeće godine

Donaruma: Zarađivao bi milion više. AGENCIJE

A. Vatreš

28.12.2020

Vodstvo Milana ponudilo je dvojici važnih igrača golmanu Đanluiđi Donarumi (Gianluigi Donnarumma) i veznjaku Hakanu Čalanoluu (Calhanoglu) nove ugovore, ali je pitanje hoće li to biti dovoljno da ih zadrži u svojim redovima, objavili su talijanski mediji. 

Obojici ugovori s "Rosonerima" ističu u junu sljedeće godine, prenosi Hina.

Milan je Donarumi ponudio novi ugovor po kojem bi zarađivao sedam miliona eura po sezoni, što je milion eura više negoli što sada zarađuje.

Najbolji talijanski golman ponikao je u Milanovoj omladinskoj školi i više puta je izjavio da želi ostati u "Rossonerima" što duže. No, njegov menadžer Mino Raiola poručio je vodstvu Milana da je već dobio ponude od Juventusa i Intera. Talijanski mediji smatraju da menadžer Raiola time pokušava zastrašiti čelnike Milana kako bi "podebljali" ponudu.

I Hakanu Čalanoluu je Milan ponudio ugovor koji za milion eura veći. Milan turskom veznjaku nudi 3,5 miliona eura po sezoni, ali Čalanolu traži pet miliona plus bonuse. No, talijanski mediji su uvjereni da bi ipak moglo doći do sporazuma, odnosno da bi se klub i igrač mogli "naći na sredini".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.