MAŽU GA ULJEM

Godinu dana nije postigao gol, a najbolji je dribler Engleske premijer lige

Bez ligaškog gola od 27. decembra prošle godine

Adama Traore. Agencije

A. M.

28.12.2020

Fudbaler Vulverhemptona Adama Traore već godinu dana nije postigao gol u Premijer ligi iako je statistički najbolji dribler prvenstva.

On je ove sezone odigrao tek 63 posto minuta u Premijer ligi, ali to mu je bilo dovoljno da zabilježi najviše driblinga. To je sjajan učinak, ali Vulverhempton nema velike koristi od toga jer Traore u ovoj sezoni nema ni gola ni asistencije, piše Index.hr.

Mažu ga uljem da bi ga zaštitili od povreda

Traore je poznat po svojoj izuzetnoj fizičkoj snazi i brzini kojima pravi velike probleme konkurenciji. Kako je u trku često za sve neuhvatljiv, protivnici su se počeli služiti raznim trikovima i najčešće ga povlače za ruke, što Traoreu može naštetiti.

U Vulverhemptonu su odlučili Traorea mazati dječjim uljem kako bi ga zaštitili od povreda.

- To radimo da zaštitimo Adamu. On je toliko brz da ga protivnici vuku za ruke kako ih ne bi prošao. To mu je uzrokovalo iščašenje ramena za vrijeme utakmice. Mazanje ruku dječjim uljem otežat će protivnicima da ga uhvate za ruku i tako ćemo spriječiti daljnje oštećenje ramena - rekao je prošle sezone jedan dužnosnik Vulvsa za "The Sun".

Traore je prošle godine debitovao za reprezentaciju Španije i već je upisao pet nastupa. Na jednom od okupljanja priznao je da ga u klubu mažu uljem.

- To je bila tajna, ali sada svi znaju za to - kazao je Traore.

I dalje sjajno dribla, ali nedostaju golovi i asistencije

On ove sezone igra mnogo slabije nego prošle. I dalje ima odličan učinak u driblinzima, ali skoro svi drugi parametri ukazuju da je ove sezone neprepoznatljiv.

Dok je u prošloj sezoni zabio šest i namjestio 12 golova u 54 nastupa, u ovoj je bez gola i asistencije nakon 16 odigranih utakmica u svim takmičenjima.

Tačnije, on je bez ligaškog gola od 27. decembra prošle godine kada je u velikom preokretu protiv Mančester sitija (3:2) bio strijelac i asistent.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.