LIVERPUL

Klop: Kada ti život daje limun, napravi limunadu

Pronašli smo brojna rješenja na ovom meču, stvarali smo šanse, ali nismo ih iskoristili i zato je 0:0 na kraju

Klop: Trenutno mi je pozicija na tabeli posljednja na pameti. Arhiva

G. Š./SK

31.12.2020

Menadžer Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) istakao je da nema šta zamjeriti svojim fudbalerima, uprkos remiju (0:0) sa Njukaslom u 16. kolu Premier lige.

- Pronašli smo brojna rješenja na ovom meču, stvarali smo šanse, ali nismo ih iskoristili i zato je 0:0 na kraju. Mislim da smo imali četiri stopostotne prilike. Dopalo mi se kako smo igrali, nismo sretni zbog rezultata, ali igrali smo na način na koji moramo da igramo. Ipak, jeste razočaranje, tako je kako je, rekao je Klop i dodao:

- Morali smo nastaviti sa pritiskom, da guramo, oni su se borili svim raspoloživim snagama. Ne mislim da smo mnogo toga uradili pogrešno osim realizacije. Ako to popravimo, pobjeđivat ćemo“.

Crveni su i dalje prvi na tabeli sa 33 boda, tri više, ali i meč više od Mančester junajteda. "Svrake" su na 14. poziciji sa 19 bodova.

- Trenutno mi je pozicija na tabeli posljednja na pameti – lijepo je što smo prvi, ali to ne znači ništa. Remizirali smo, a i dalje smo prvi, to samo pokazuje koliko je ovo teška sezona za sve. Kada ti život daje limun, napravi limunadu… Čekaju nas Sautempton, Aston Vila, Mančester junajted. Sada nismo ostvarili rezultat koji smo željeli, ali nije najgora stvar na svijetu. Momci jesu frustrirani, ali ne zbog igre, mislim da smo uradili više nego dovoljno da pobijedimo, zaključuje Klop.

U sljedećem kolu Liverpul 4. januara gostuje Sautemptonu, prenosi SK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.