PODGORICA

Savićević: Bilo bi mi žao da Hadžibegić ode ljut

Odlučili smo se za promjenu jer smo za ovih godinu i po, koliko je bio Hadžibegić, očekivali da ćemo ipak vidjeti nešto više

Hadžibegić i Savićević. Arhiva

G. Šumar

31.12.2020

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević obavio je razgovarao sa našim stručnjakom Farukom Hadžibegićem, nakon što je Miodrag Radulović imenovan za novog selektora fudbalske reprezentacije Crne Gore.


Liga nacija

- Odlučili smo se za promjenu jer smo za ovih godinu i po, koliko je bio Hadžibegić, očekivali da ćemo ipak vidjeti nešto više, rekao je Savićević u tradicionalnom novogodišnjem "druženju" sa crnogorskim novinarima, te dodao:

- Nisam htio javno da govorim o tome prije početka Lige nacija, ali sam očekivao da budemo prvi u grupi, i pored svih problema sa povredama. Jesmo na kraju bili prvi u grupi, iako ne tako dominantno, i sigurno je da smo zadovoljni rezultatom. Ipak, kada pogledamo širu sliku – očekivali smo da ćemo pokazati više, i to je razlog zbog kojeg smo se odlučili da napravimo promjenu.

Isto je saopćio i Hadžibegiću…

- Danas sam se čuo sa njim. Ti razgovori nikad nisu prijatni, jer svako ima neko svoje mišljenje, i kada se već donesu takve odluke mislim da je bolje da sve ‘prespava’ i da se hladnije glave razgovara i sa jedne i sa druge strane. Pričali smo, objasnio sam mu razloge zbog čega ga nisam odmah zvao – iste ove koje navodim sada. Nadam se da se nije naljutio zbog toga što ga nisam pozvao odmah, jer stvarno ne bi bilo u redu kada bih rekao da smo imali ijednu ‘grku’ riječ. Za ovih godinu i po koliko je bio selektor imali smo dobru saradnju, bio je jako korektan, nije imao nekih posebnih prohtijeva. Mislim da je i Savez prema njemu bio korektan i bilo bi mi žao da ode ljut zbog toga što ga nisam pozvao dan ranije. Pričali smo, objasnio sam mu neke stvari i to je to – na kraju krajeva, došao je na moj predlog, proveli smo dobrih godinu i po dana i želim mu svu sreću u karijeri, a mi idemo u nešto novo, objasnio je Savićević, te istakao da se FSCG odlučio za Miodraga Radulovića jer je u ovom momentu morao da dođe neko ko poznaje ambijent. 


Prava prilika

- Sada nemate vremena da dovedete nekog trenera koji nikad nije gledao reprezentaciju, ili nekog stranca. Doveli smo čovjeka koji je od marta, otkada je počela pandemija koronavirusa tu, u Podgorici, koji je odgledao svih šest utakmica reprezentacije u Ligi nacija, koji odlično poznaje tim i većinu igrača. Sve to umijeće koje je pokazao u inostranstvu može da pokaže sada, a generalno mislim da je ovo prava prilika za njega – jer, svakom ko se bavi trenerskim poslom cilj mu je da jednog dana vodi nacionalni tim”, objašnjava Savićević.

Smjena našeg stručnjaka izazvala je puno polemika u fudbalskim krugovima. Arhiva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.