ENGLESKA

Arteta najavio čistku u svlačionici Arsenala

Radi se i na pojačavanju kadra

Mikel Arteta. AFP

A. Vatreš

31.12.2020

Menadžer Arsenala Mikel Arteta najavio je u četvrtak da će mu u zimskom prijelaznom roku glavni zadatak biti pročišćavanje svlačionice zbog preširokog kadra i nagomilavanja igrača na pojedinim pozicijama. 

- Mnogo je igrača koje ćemo poslati na posudbu... to nam je u ovom trenutku prioritet zato što ne možemo izdržati toliku brojnost na pojedinim pozicijama, izjavio je Arteta na konferenciji za medije uoči subotnjeg gostovanja kod Vest Bromvič Albiona, javlja Hina.

- Nakon što to učinimo, vidjet ćemo hoće li biti prilike da se poboljšamo na nekim pozicijama, na čemu radimo s klupskim vodstvom.

Jedan od onih kojima se već spominje novo odredište je lijevi bek Sead Kolašinac, a prema medijskim napisima on bi se trebao vratiti u Šalke. No, Arteta je odbio potvrditi tu informaciju.

- U pregovorima smo vezano za nekolicinu igrača i mogući odlazak na posudbu... No, ništa vam u ovom trenutku ne mogu potvrditi, rekao je Arteta.

Menadžer Arsenala ne misli da treba privremeno prekinuti ligaška takmičenja, iako je nekoliko utakmica otkazano zbog sve većeg broja zaraženih.

- Svi važeći protokoli, sve što činimo za vrijeme treninga i utakmica, uz činjenicu da igramo na otvorenom, sve to umnogome smanjuje rizik. Mislim da će biti uvedeno još više ograničenja, češće ćemo biti testirani kako bismo bili što efikasniji. Mislim da će to dati rezultata i da možemo nastaviti raditi, zaključio je Arteta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.