ENGLESKA

Kavani: Prihvatam kaznu, ali se ne slažem

Napadač Mančester junajteda kažnjen s tri utakmice suspenzije i 100.000 funti

Kavani: Oglasio se na Instagramu. AGENCIJE

A. Vatreš

1.1.2021

Napadač Mančester junajteda Edinson Kavani (Cavani) kažnjen je s tri utakmice suspenzije i 100.000 funti zbog rasističkih komentara na društvenim mrežama. 

On se povodom toga oglasio na Instagramu, gdje je poručio da prihvata kaznu, al i i kako se ne slaže s mišljenjem FA-a.

- Ne želim da dužim u ovom za mene izuzetno neprijatnom trenutku, samo hoću da podijelim sa svima da prihvatam kaznu. Ona pokazuje da ja još nisam upoznat sa jezičkim običajima u Engleskoj, ali ne dijelim mišljenje disciplinske komisije koja me je kaznila. Izvinjavam se ako sam uvrijedio nekoga – bio je to ljubazan izraz koji sam uputio prijatelju. Ništa više nije bila moja namjera. Oni koji me poznaju svjesni su da želim samo radost i prijateljstvo – piše u Kavanijevoj objavi na Instagramu.


- Zahvalan sam na bezbrojnim porukama podrške, a moje srce je na mjestu jer znam da sam se uvijek izražavao ljubazno i u skladu s kulturom iz kraja iz kojeg dolazim. Svima šaljem najiskreniji zagrljaj – dodao je napadač Junajteda.

Podsjetimo, Kavani je poslije velikog preokreta i pobjede nad Sautemptonom (2:3) u 10. kolu, odgovarajući na čestitke jednog od pratilaca na Instagramu, napisao "Gracias negrito", što se može prevesti kao "Hvala, crnjo".

Urugvajac je tri sata kasnije izbrisao objavu, ali informacija o "neoprihvatljivom riječniku" došla je do FA koja je pokrenula istragu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.