ŠPANIJA

Real će Alabi dati nižu plaću od onoga što je Bajern nudio

Uskoro odlazi iz bavarskog kluba

N. Demirović

Alaba: Madrid sve bliže

Foto: Arhiv


Real Madrid bi u narednim danima trebalo da završi kapitalno pojačanje za narednih nekoliko godina. David Alaba, kojem kroz šest mjeseci istječe ugovor sa Bajernom, potpisat će predugovor sa Madriđanima i na ljeto postati novi igrač Kraljevskog kluba, tvrde Španci.

Današnja naslovna strane lista "Marca" jasno upućuje na to da je Florentino Perez uveliko u pregovorima sa austrijskim reprezentativcem.

- Real će maksimalno ubrzati operaciju u prvim danima januara kako bi osigurao dolazak jednog od najboljih univerzalaca Evrope. Zapravo, Madriđani su već izašli sa jasnom ponudom za Alabu, stoji u tekstu madridskog lista koji ima najbolje izvore bliske klubu.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da ta ponuda nije veća od one koju je pred Alabu prije nekoliko sedmica stavio Bajern. Uprava njemačkog kluba nudila je navodno Austrijancu 11.000.000 po sezoni (ugovor na pet godina), plus 6.000.000 kroz bonuse. Real, kako tvrdi Marca, daje nešto više od 10.000.000 i ugovor na četiri godine, prenosi Mozzart.

Naravno, moguće je da je tu u plaćanje potpisa i da će kao igrač bez obeštećenja, Alaba odmah naplatiti određeni iznos. 

Više o temi David Alaba

SEDMI PUT
Alaba nogometaš godine u Austriji
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na