STRUČNJACI

Pep Guardiola: Mislio da ću uskoro otići u penziju, ali neću tako brzo

Iskustvo mi pomaže i osjećam da sam sada bolji

Guardiola: Nije još vrijeme za penziju. Arhiv

F. M. / 24 sata.hr

3.1.2021

Jedan od najuspješnijih nogometnih trenera u posljednjih 15 godina Španac Pep Gvardiola (Guardiola) promijenio je mišljenje o dužini trajanja svoje trenerske karijere za koju je mislio da neće trajati jako dugo. 

Gvardiola je nakon četiri uspješne sezone u Barceloni (2008. - 2012.) i tri u Bajernu (2013. - 2016.), došao u Mančester siti s kojim je započeo već petu sezonu svog mandata, a potpisao je i novi ugovor koji ga s "građanima" veže do ljeta 2023.

- Prije sam mislio da ću uskoro otići u penziju, sada mislim da neću tako brzo. Već mi je pedeset, a to su lijepe godine - rekao je još uvijek 49-godišnji trener Mančester sitija, koji će u januaru proslaviti 50. rođendan.

Iako u Sitiju još nije došao do rezultata kakve je ostvarivao za mandata u Barceloni, jer "građane" još uvijek nije uspio odvesti dalje od četvrfinala Lige prvaka, Gvardiola smatra da je danas bolji trener nego što je ikada bio.

- Naravno da sam bolji sada. Iskustvo vam pomaže, posebno zbog načina na koji proživljavam svoj poziv, izjavio je Gvardiola.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.