BUNDESLIGA

Treća pobjeda Terzića na klupi Dortmunda

Prethodno je u sklopu Bundeslige slavio protiv Verder Bremena (1:2) i u osmini finala Kupa Njemačke protiv Braunšvajga (0:2)

Slavlje fudbalera Dortmunda. AFP

A. M.

3.1.2021

Fudbaleri Borusije Dortmund pobijedili su Volfsburg na svom terenu u 14. kolu njemačke Bundeslige rezultatom 2:0.

To je bila treća pobjeda za bh. stručnjaka Edina Terzića na klupi "Milionera".  Prethodno je u sklopu Bundeslige slavio protiv Verder Bremena (1:2) i u šesnaestini finala Kupa Njemačke protiv Braunšvajga (0:2).

"Milionerima" su trijumf na startu godine donijeli Manuel Akandži pogotkom u 66. minuti i Džejdon Sančo u sudijskoj nadoknadi.

Pravo je čudo kako je duel na Vestfalenu okončan uz samo dva gola, pošto je viđen veliki broj prilika na obje strane, prije svega u prvom poluvremenu.

Za domaćina su najbolje propuštali Marko Rojs, Erling Haland i Džejdon Sančo. Naročito dobra bila je ona engleskog veziste, koji je u finišu prvog dijela promašio praktično prazan gol.

Na drugoj strani, Vukovi su opasno prijetili preko Ksavera Šlagera i Janika Gerharta u prvih 45 minuta. U nastavku je Dortmund bio znatno konkretniji rival i mogao je da riješi pitanje pobjednika znatno prije gola Sanča, ali su Haland i Dilejni bili neprecizni.

Borusija je četvrta na tabeli sa 25 bodova, šest manje od lidera Lajpciga. Volfbusrg je šesti sa 24.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.