JUVENTUS

Pirlo otkrio planove za prijelazni rok

On bi nam zgodno došao

Pirlo: Sticali smo samopouzdanje kako je vrijeme odmicalo. Arhiva

G. Š. / SK

4.1.2021

Trener Juventusa Andrea Pirlo izjavio je njegov tim nije odigrao najbolje što može, ali da je zadovoljan pobjedom nad Udinezeom od 4:1, u 15. kolu Serije A.  Dva gola postigao je Ronaldo, Kijeza i Dibala, mada je klubu iz Udina na startu kontroverzno poništen gol.



Počeli stidljivo

- Nije to bio najbolji Juventus, ovaj meč došao je poslije teškog poraza od Fiorentine, tako da smo počeli stidljivo i nervozno, naročito kada su njihovi napadači kretali u prodore, rekao je Pirlo i dodao:

- Sticali smo samopouzdanje kako je vrijeme odmicalo. Ponavljam, na početku smo bili u strahu i tajming pri kretanju nije bio pravi, naročito na bokovima.

Na pitanje šta je rekao svom timu poslije prošlosedmičnog poraza od Fiorentine kod kuće (0:3), trener "Stare dame" iz Torina je odgovorio:

- Bio je to razgovor... Ja sam govorio, govorili su i igrači, diskutovali smo o delikatnom momentu i o tome da moramo da vjerujemo u ono što radimo svakog dana na treningu, kao i da moramo da budemo odlučni i da igramo u visokom intenzitetu, otkriva Pirlo.


Prijelazni rok

Pirlo je priznao da će Juve u prijelaznom roku nastojati da dovede napadača koji bi se pridružio Alvaru Morati, kao i da se nada da će biti vijesti u narednih nekoliko dana. Potom su ga novinari pitali da li bi voleo Olivijea Žirua (Olivier Giroud) iz Čelsija.

- On bi nam zgodno došao, kratko je rekao Pirlo, prenosi SK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.