ENGLESKA

Kriza u Čelsiju: Njemački napadač se sam povrijedio izvodeći korner!

Poraz od Mančester sitija, četvrti je u posljednjih šest utakmica nakon čega je ekipa sa "Stamford Bridgea" potonula na osmo mjesto

Pokušao brzopotezno izvesti udarac iz ugla.... AFP

G. Š. / SN

4.1.2021

Očekivalo se da će Timo Verner (Werner), njemački napadač kojeg je Čelsi platio 53 miliona eura, biti veliko pojačanje na "Stamford Bridgeu".  Ali Verner zasad ne opravdava uložena sredstva. Nijemac nije postigao gol već 12. utakmicu zaredom, a ove je sezone na učinku od četiri gola i pet asistencija u Premier ligi. 


Loša statistika

Pored kraj nedjeljnog derbija protiv Mančester sitija, kojeg je Čelsi izgubio s 3:1, Verner se bizarno sam povrijedio izvodeći korner. Pokušao je brzopotezno izvesti udarac iz ugla, zakačio desnim stopalom zastavicu i udario se po skočnom zglobu lijeve noge.

Nakon toga Verner je u ostao neko vrijeme u čučnju s bolnom grimasom, a Čelsijevi navijači su se sigurno hvatali za glavu u nevjerici.

U svakom slučaju, Čelsiju i njihovom menadžeru Franku Lampardu ne cvjetaju ruže. Statistika kaže da Lamparda koji ima najgori učinak od svih menadžera otkako je klub kupio ruski tajkun Roman Abramovič. Otkako je Lampard preuzeo "Bluese", ekipa u prosjeku osvaja 1,67 bodova po utakmici, što ga čini najgorim menadžerom u klubu u posljednjih 17 godina, analizira SN.

Abramovič je kupio Čelsi 2003. godine i od prosječnog engleskog kluba napravio jedan od najmoćnijih klubova na svijetu. Do njegova dolaska Čelsi je osvojio samo jedno englesko prvenstvo, tri kupa i dva Kupa kupova, a od 2003. pet naslova engleskog prvaka, Ligu prvaka, Evropsku ligu, te pet FA i tri Liga kupa.


Novi trener?

Lampard je 12. menadžer u Abramovičevoj eri, a u 55 utakmica pod njegovim vodstvom "Bluesi" su ostvarili 27 pobjeda, 11 remija i 17 poraza. Poraz od Mančester sitija, četvrti je u posljednjih šest utakmica nakon čega je ekipa sa "Stamford Bridgea" potonula na osmo mjesto.

U 55 susreta Lampard je u prosjeku osvojio 1,67 bodova po utakmici, a na vrhu je Avram Grant sa 2.31 bodom. Slijede Žoze Murinjo (Jose Mourinho) - 2.19) i Antonio Konte - (Conte - 2.14), te Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti - 2.07), Rafael Benitez (1.96)... Na pretposljednjem mjestu je Andre Viljas-Boas (Villas-Boas - 1.70). 

Posljednjih sedmica engleski mediji pišu o rastućem nezadovoljstvu između Lamparda i nekoliko igrača, dok je njemački "Bild" objavio kako je Čelsi zainteresiran za dovođenje Tomasa Tuhela (Thomasa Tuchela), nakon što je dobio otkaz u redovima francuskog prvaka PSG-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.