ENGLESKA

Lampard statistički najgori trener Čelsija u Ambramovičevoj eri

Prijeti mu otkaz

Lampard: U prosjeku osvojio 1.67 bodova po utakmici. AGENCIJE

A. Vatreš

4.1.2021

Poraz Čelsija od Mančester sitija (1:3) u susretu 17. kola engleskog nogometnog prvenstva, povećao je pritisak na Frenka Lamparda (Frank) koji ima najgori statistički učinak od svih menadžera otkako je klub kupio ruski tajkun Roman Abramovič. 

Otkako je Lampard preuzeo "Plavce", ekipa u prosjeku osvaja 1.67 bodova po utakmici, što ga čini najgorim menadžerom u klubu u posljednjih 17 godina, javlja Hina.

Abramovič je kupio Čelsi 2003. godine i od prosječnog engleskog kluba napravio jedan od najmoćnijih klubova na svijetu.

Do njegova dolaska Čelsi je osvojio samo jedno englesko prvenstvo, tri kupa i dva Kupa kupova, a od 2003. pet naslova engleskog prvaka, Ligu prvaka, Evropsku ligu, te pet FA i tri Liga kupa.

Lampard je 12. menadžer u Abramovičevoj eri, a u 55 utakmica pod njegovim vodstvom "Plavci" su ostvarili 27 pobjeda, 11 remija i 17 poraza.

Poraz od Mančester sitija, četvrti je u posljednjih šest utakmica nakon čega je tim sa Stamford Bridža potonuo na osmo mjesto.

U 55 susreta Lampard je u prosjeku osvojio 1.67 bodova po utakmici, a na vrhu je Avram Grant sa 2.31 bodom. Slijede Žoze Murinjo (2.19) i Antonio Konte (2.14).

Slijede Karlo Anćeloti (2.07), Rafael Benitez (1.96)... Na pretposljednjem mjestu je Andre Viljaš-Boaš (1.70).

Posljednjih sedmic aengleski mediji pišu o rastućem nezadovoljstvu između Lamparda i nekoliko igrača, dok je njemački Bild objavio kako je Čelsi zainteresiran za dovođenje Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel) nakon što je njemački stručnjak dobio otkaz u redovima francuskog prvaka PSG-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.