NOGOMETNI SAVEZ BIH

Zeljković stao u odbranu Misimovića i poručio: Zatražit ću opoziv Begića s funkcije počasnog predsjednika

Nije se smjelo dozvoliti da se Begić poredi s legendarnim Ivicom Osimom, poručuje Zeljković

Vico Zeljković u društvu Zvjezdana Misimovića. ARHIV

A. Vatreš

4.1.2021

Član Izvršnog odbora N/FS BiH Vico Zeljković je u razgovoru za Mondo.ba poručio kako će u budućnosti zatražiti opoziv Elvedina Begića s mjesta počasnog predsjednika, ali ne zbog neke vrste revanšizma već da se ispravi nepravda prema Ivici Osimu i što je pokazao da je protiv reprezentacije BiH. 

- Žao mi je što ranije nisam pravo glasa kao član Izvršnog odbora FS BiH, pogotovo sada, što je dozvoljeno da se g. Begić izjednači s legendarnim Ivicom Osimom, tek sad vidim kolika je to bila greška. Ali, Bogu hvala, u budućnosti ćemo imati mogućnost da na Skupštini Saveza ispravimo tu nepravdu. To pravo ću iskoristiti na Skupštini, ali ovo ne govorim zbog nekog revanšizma jer nije izglasan selektor već što se jednom čovjeku izlazilo mnogo puta u susret u posljednjih šest mjeseci, a on sada bez ikakve potrebe opstruiše nešto što je protiv reprezentacije BiH. Ovaj današnji epilog je pokazao da on tu funkciju ne zaslužuje. Nije ni prilikom izbora, ali tada sam odlučio da me niko ne doživi kao čovjeka, iako nisam imao pravo glasa, koji opstruiše prijedloge, koji nije kooperativan... Zato nisam bio protiv toga. Možda je ovaj današnji dan donio i jednu dobru stvar da se otkriju karte i pokaže ko je kakav u stvarnosti – rekao je Zeljković za Mondo.ba.

Zeljković nije želio da komentariše Begićevu izjavu u kojoj je nazvan "lažovom", ali jeste stao u odbranu Zvjezdana Misimovića, legende bh. fudbala, za kojeg je aktuelni predsjednik rekao da će biti protiv svakog njegovog prijedloga.

- To prvo ne bih da komentarišem jer njegovi postupci govore više o njemu i njegovim namjerama. Još jednom da naglasim da Ivajlo Petev nije prijedlog Zvjezdana Misimovića. On i Emir Spahić su razgovarali s brojnim kandidatima i oni su samo dali svoje mišljenje, a Komisija je rekla da je prijedlog Petev. To je okretanje teza. Begić pokušava da svali priču na Misimovića i ružno je pominjati Zvjezdana u tom kontekstu jer je dao mnogo za fudbal BiH i naprosto nema potrebe da se manipuliše i skriva iza njegovog imena. To je besmisleno jer je Komisija "aminovala" Peteva, a Bugarina sam lično ja predložio. Misimović i Spahić su imali zadatak da razgovaraju sa svim kandidatima i daju svoja mišljenja. Svoj posao su odradili, Spahić je rekao svoje, a Misimović svoje. Dobili smo dva imena - Barbareza i Peteva, a Komisija je odlučila da bude Petev. To su činjenice - istakao je Zeljković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.