FRANCUSKA

Poketino prokomentirao mogući dolazak Mesija u PSG

Dobrodošli su najbolji na svijetu, poručio novi trener Parižana

Poketino: Govorio za novinare. PSG

A. Vatreš

5.1.2021

Mesi u PSG-u ? Dobrodošli su najbolji na svijetu, kazao je novi trener Pariz Sen-Žermena Argentinac Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino) na prvom druženju s novinarima na Parku prinčeva otkako je početkom godine stigao u Pariz. 

Poketino na prvoj novinarskoj konferenciji nije želio previše govoriti o igračima koje će pokušati dovesti u klub. Naravno, sve je zanimalo hoće li francuski prvak pokušati "ugrabiti" Lionela Messija (Messi) kojem koncem sezone završava ugovor s Barcelonom i bez odštete može napustiti Kamp Nou.


Stvarnost komplicirana

- Lionel Messi u PSG-u? U Parizu su dobrodošli najbolji na svijetu - odgovorio je Poketino dodavši:

- Glasine ćemo ostaviti po strani. Ovo je moja prva novinarska konferencija, imat ćemo vremena za takve razgovore.

Osvrnuo se na i pisanje talijanskih medija koji veznjaka Intera Kristijana Eriksena (Christian) "sele" u Pariz.

- U izravnom sam kontaktu sa sportskim direktorom Leonardom i klub kao što je PSG prati širok spektar igrača. Ali stvarnost je komplicirana i svi se moramo prilagoditi. Donijet ćemo najbolju odluku za klub kako bi postigli ciljeve - dodao je za klupsku stranicu, prenosi Hina.

Još jednom je ponovio kako je sretan što je dobio priliku voditi pariški klub.

- Jako sam sretan što sam ovdje. Ovo je sjajan trenutak za mene, klub se promijenio u zadnjih 20 godina, ali strast je i dalje ista, ljubav navijača je ista, i sretan sam što mogu ovdje raditi.

Poketino će prvi ispit imati već u srijedu kada kreće nastavak Le Šampionata i to na neugodnom gostovanju kod Sent Etjena.

Poketino: Debi protiv Sent Etjena. PSG

Brza prilagodba

- Teško je prenijeti svoje ideje u dva dana, međutim, moramo se brzo prilagoditi. Igrači su otvoreni i spremni su slušati, raditi i primijeniti principe u našoj igri i taktičkoj postavci. Postoji pritisak za pobjedu i to pobjedu sa stilom, no ja volim pritisak i želim pobijediti.

Dodao je kako će Markinjoš (Marquinhos) i dalje ostati kapiten ekipe, te kako će pokušati izvući maksimum iz Nejmarovog (Neymar) talenta.

- Jedva čekam raditi s igračima koji imaju velik potencijal. Na nama je da učinimo da sav taj potencijal izađe na eksplozivan način. Kad Nejmar bude mogao trenirati s ekipom, razgovarat ćemo. On je vođa na terenu i pokušat ćemo izvući sve iz njegovog talenta na terenu.

Argentinac će na klupi evropskog doprvaka zamijeniti Nijemca Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel) koji je 24. decembra dobio otkaz. S klubom iz francuske prijestolnice potpisao je ugovor do 30. juna 2022. godine, uz mogućnost dodatne godine.

PSG se trenutno nalazi na trećem mjestu Lige 1 sa 35 bodova, bod manje od Lila i Liona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.