REPREZENTACIJA

Amer Gojak za „Avaz“: Sretan sam zbog prvog gola

Nadam se da sam opravdao trenerovo povjerenje, rekao je naš reprezentativac koji uvijek u prvi plan stavlja ekipu

Piše: G. Šumar

5.1.2021

Gojak: Nadam se da ćemo u ovoj godini biti puno uspješniji. Agencije

Predvodnik novog talasa naših najboljih fudbalera Amer Gojak (23) u nedjelju je odigrao odličnu utakmicu i trasirao put Torinu do jako važne pobjede na gostovanju u Parmi (0:3). U igru je ušao u 69. minuti, te bio asistent za drugi i strijelac trećeg gola...



Veća minutaža

- Strpljivo čekam svaku šansu, od kada sam ljetos došao u Torino - rekao je Gojak za „Dnevni avaz“ te dodao: 

- Sretan sam zbog prve pobjede u novoj godini, novih bodova, ali i što sam učestvovao u tome sa svojom prvom asistencijom i prvim golom za Torino.

Kao i uvijek, Amer u prvi plan stavlja ekipu.

- Nadam se da ćemo u ovoj godini biti puno uspješniji, nego u prvom dijelu sezone. Naravno, drago mi je što sam dobro ušao u ovu godinu. Želim da igram više, a jedno je sigurno, učinit ću sve da se na treninzima i svojim igrama, kao u prethodnoj utakmici, nametnem treneru i tako ga „prisilim“ da imam veću minutažu. Tako ću biti maksimalno spreman i za predstojeće utakmice naše reprezentacije i kvalifikacije za Mundijal koje počinju u martu – ističe Gojak.


Statistika Gojakove igre protiv Parme. Sofascore za "Dnevni avaz"

Radna pauza

Minulu mini zimsku pauzu nije iskoristio za odmor i dolazak u rodni grad na Miljacki, nego je još više „pritisnuo gas“. 

- Pošto sam nakon novembarskih reprezentativnih utakmica imao koronu, odlučio sam da pauzu iskoristim za dodatni rad – odmarao sam dosta zbog koronavirusa... Trenirao sam svaki dan i konačno sam ponovo maksimalno spreman te željan novih iskušenja i dokazivanja. Nadam se da sam u nedjelju opravdao trenerovo povjerenje... Inače, dobro radimo na treninzima, ali u prethodnoj godini u nekoliko navrata nismo imali sreće, tako da nemamo željeni broj bodova. Nadam se da će se to sada okrenuti... Došlo je vrijeme da i na tabeli krenemo uzlaznom putanjom. Imamo dobru ekipu - optimista je Gojak.

Idemo dalje

Naš reprezentativac vjeruje da opstanak Torina u eliti neće doći u pitanje.

- Torino je veliki klub, to nikada nije upitno... Naš položaj na tabeli je samo trenutan, jer ponavljam, u prvom dijelu sezone nismo bili miljenici uvijek neophodne sportske sreće. Idemo dalje, vratit ćemo se tamo gdje nam je i mjesto - puca od optimizma Gojak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.