LIGA KUP

Murinjo: Nadam se da Vembli u finalu neće biti prazan

Totenhem čeka pobjednika iz duela dva Mančestera, Junajteda i Sitija

Murinjo: Nismo igrali briljantno, bilo je nekih pogrešnih rješenja. Arhiva

G. Š. / SK

6.1.2021

Žoze Murinjo (Jose Mourinho) će imati priliku da peti put osvoji Liga kup u karijeri, ali prvi put kao menadžer Totenhema, pošto mu je to prethodno tri puta uspjelo sa Čelsijem i jednom sa Mančester junajtedom.  Totenhem je opravdao ulogu favorita i u polufinalu kao domaćin savladao Brentford sa 2:0.


Finale na Vembliju

- To je bila utakmica koja nas je odvela u finale na Vembliju, koji će vjerovatno biti prazan, mada se bar nadam da neće biti prazan. Bez obzira kako bude protivnik, veoma sam sretan. Igrali smo londonske derbije i druge važne utakmice, ali ovaj meč nas je odveo u finale - zadovoljno je konstatovao Murinjo.

Totenhem čeka pobjednika iz duela dva Mančestera, Junajteda i Sitija. Finale je zbog koronavirusa pomjereno tek za 25. april.

- Do tada ima dosta vremena, oko tri mjeseca i zato ćemo privremeno to finale staviti u džep. Prije toga moramo da se fokusiramo na predstojeće utakmice u FA kupu i Premijer ligi, zatim i Ligi Evrope. Znači, trenutno ćemo zaboraviti na to finale. Ali kad dođe april, moramo biti spremni da se borimo za trofej - optimista je Murinjo.

Portugalac je svjestan da Totenhem nije blistao protiv Brentforda, ali je zadovoljan što je njegov tim kontrolisao utakmicu.

Portugalac ušao u historiju

- Nismo igrali briljantno, bilo je nekih pogrešnih rješenja, ponekad smo pravili potez više, ali smo kontrolisali stvari na terenu. Oni su imali poništen gol i predstavili se kao dobar tim koji će vjerovatno biti u Premijer ligi sljedeće godine - zaključio je Murinjo, koji je ušao u historiju ovog takmičenja kao tek treći menadžer kojem je uspjeo da stigne do finala Liga kupa sa tri različita kluba (Čelsi, Mančester junajted, Totenhem).

Prije njega to je uspjelo Ronu Etkinsonu (Mančester junajted, Šefild Vensdej, Aston Vila) i Ronu Soundersu (Norič, Mančester siti, Asdton Vila), prenosi SK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.