MOSTAR

Pudar: Hadžiabdić je najbolji izbor za selektora naše reprezentacije

Iskusio je pritiske kakve ovdje niko nikada neće osjetiti

Pudar: Čitam i slušam ovaj cirkus oko izbora selektora, kakva država - takav savez. Arhiva

Piše: G. Šumar

6.1.2021

Nekadašnji golman Veleža Velibor Pudar (56), koji posljednjih godina uspješno radi kao trener specijalista u Itihadu iz Džede, u selektorsko križaljci Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine favorizuje Džemala Hadžiabdića.

-  Čitam i slušam ovaj cirkus oko izbora selektora, kakva država - takav savez. Nažalost, ističe Pudar i dodaje:

-  Selektora biraju ljudi koji nisu šutnuli loptu, ali su članovi vladajućih političkih stranaka ili su u rodu sa njihovim članovima. Ili su im dobri prijatelji ili... Niko da spomene gospodina Hadžiabdića, vjerovatno zato što nije član nijedne političke stranke, nije ni finansijski ovisan, a nije ni iz Sarajeva, pa, siguran sam, vladaoci našeg fudbala ne bi mogli sa njim "upravljati". Džemal Hadžija je 17 godina - ako sam pogriješio, ispravite me, radio na Bliskom Istoku. Hej, je li vi znate šta to znači i kakav trebaš biti trener da bi toliko godina opstao na bliskoistočnom fudbalskom tržištu? 

Pudar konstatuje da je vodio mnogo velikih i malih klubova, bio selektor reprezentacija.

- Iskusio je pritiske kakve ovdje niko nikada neće osjetiti. Kažu, stvaramo novu reprezentaciju, podmlađujemo, pa gdje ćeš boljeg čovjeka za to?  U Veležu je "izbacio" mnogo igrača za prvi tim, svojevremeno... Da ne bih pretjerao napravit ću samo jednu komparaciju, Zlatko Dalić je radio na Bliskom Istoku pet-šet godina, mnogi su ga omalovažavali kada je postavljen za selektora Hrvatske a on je, vjerujući u sebe, otišao u historiju svjetskog fudbala. Šta bi tek napravio Džemal Hadžiabdić Čorba, poznatiji kao Džemal Hadžija na Bliskom Istoku, koji je tamo radio 17 godina? Samo naglas razmišljam, zaključio je Pudar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.