RAZGOVOR

Zeljković za "Avaz": Razgovarao sam sa Džekom i Pjanićem o izboru selektora

Narvano, ne treba se nikada kositi sa navijačima i medijima, ali isto tako, zna se ko donosi odluke i kako to sve ide

Zeljković: Odmah poslije praznika treba gledati da ponovo sjednemo za sto, svakako se kasni sa izborom selektora. Arhiva

Piše: G. Šumar

6.1.2021

Član Komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine za izbor selektora Vico Zeljković, koji je ujedno i predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i član Izvršnog odbora NSBiH, u razgovoru za "Avaz" istakao je da je tokom rješavanja selektorske križaljke nastao problem bez potrebe.

- Mi smo i došli mirnim putem i dijalogom do rješenje, samo što se to nije desilo na posljednjoj sjednici. Morat će se to završiti, istakao je Zeljković.
  

Nastavak sjednice

Kada će biti održana naredna sjednica Izvršnog odbora NSBiH?

- Odmah poslije praznika treba gledati da ponovo sjednemo za sto, svakako se kasni sa izborom selektora. Namjera je bila drugačija, da se to davno završi, ali eto, tako je nažalost ispalo. Ne znam, može se dogoditi da naredna sjednica Izvršnog odbora bude i prije 14. januara (pravoslavna Nova godina - op.a.). Zavisi od situacije šta će se desiti poslije Božića, dva-tri dana. Pošto je prethodna sjednica prekinuta, treba je samo nastaviti - ne treba zakazivati novu. S te - tehničke strane, olakšan je posao.

Kako komentarišete činjenicu da je eventualni izbor Ivaila Peteva (Ivaylo) izaziva dosta polemika u javnosti, kako od strane legendi, bivših i sadašnjih igrača, tako i reprezentativaca koji su za izbor Sergeja Barbareza.

- Ne znam da je izazvao polemike od strane sadašnjih reprezentativaca. Razgovarao sam sa Džekom i Pjanićem, generalno u vezi izbora novog selektora, što je i normalno da se razgovara sa vodećim igračima. Njihov stav je profesionalan, kakav i treba da bude. Bez obzira ko je selektor, na njima je da rade i drže svlačionicu, te da se pokuša praviti hemija. 

Tako da su te polemike više spinovanja.




Dobar komentar

Ipak, većina reprezentativaca je javno podržala Barbareza...

- Ako je neko stavio lajk na neku objavu ne znači to automatski da je 100 posto za nekoga. Barbarez je napisao dobar komentar, možda bih ga i ja lajkao da imam Instagram. Nije to ništa posebno, ne treba te stvari gledati na takav način. Tu je u pozadini neka druga stvar. A što se tiče te polemike koju je izazvao Petev, ja bih rekao da to nije tačno, nego više se tako napravila atmosfera. Bez ikakve potrebe. Neko je očigledno želio da napravi takvu atmosferu zato što neko priča mimo argumenata. Ne znam iz kojeg razloga... 

Ne vidim tu ništa sporno. Činjenica je da mediji i navijači više žele dolazak Barbareza. Naravno, ne treba se nikada kositi sa navijačima i medijima, ali isto tako, zna se ko donosi odluke i kako to sve ide. Na kraju, rezultati pokazuju da li je nešto bili dobro, ili nije. A sad se pokušava nešto, što nije ni završeno, ni urađeno do kraja, da se odmah u startu pravi neka opstrukcije iz ne znam kome poznatih razloga. Očigledno neko ima neke razloge što je doveo do ovoga svega. Jer, mi smo sjedili, razgovarali, pregovarali, dogovarali i na kraju sve dogovorili, te došli na sjednicu Izvršnog odbora, gdje je trebalo da se završi posao oko izbora selektora. I dogodilo se to što se desilo, da se ne ponavljam sve te stvari oko gospodina Begića, zaključio je Zeljković. 

  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.