HRVATSKA

Navijači pomažu Petrinjcu koji je iz srušene kuće spasio samo grb Liverpula

Bruno i njegova porodica su pronašli smještaj na godinu dana

Bruno: Spasio grb voljenog kluba. Printscreen

N. D. / Index.hr

6.1.2021

Piča o Bruni Lončareviću, radiologu iz Petrinje i navijaču Liverpula, čija je porodica ostala bez doma u zemljotresu, proširila se daleko izvan hrvatskih granica.

Nisu je prenijeli samo Liverpulovi navijački mediji nego i masovni poput "Daily Stara". U akciju prikupljanja pomoći uključile su se navijačka udruženja Liverpula s Balkana, ali i iz drugih svjetskih zemalja, za Lončarevića su već čuli i u klubu za koji navija, a za njegovu je situaciju saznao i bivši igrač Liverpula Dejan Lovren.

Bruno i njegova porodica su pronašli smještaj na godinu dana. Lončarević je inženjer radiologije koji skoro godinu dana radi u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" i bori se protiv koronavirusa. Iz razrušenog stana u Petrinji spasio je samo nešto odjeće i navijački rekvizit svog voljenog Liverpula, ploču s grbom i natpisom "This is Anfield", kakva stoji na izlazu iz tunela koji vodi na travnjak kultnog stadiona. 

- Nakon potresa mi je samo na pameti bilo kako ću uletjeti u stan, uzeti nešto robe pod ruku i ovaj znak koji mi je bio na posebnom mjestu u stanu. Značio mi je puno, kao i svim navijačima Liverpula u cijelom svijetu, rekao je Lončarević za "RTL".

A ti su se navijači odmah iskazali. Službeno udruženje Liverpulovih navijača Hrvatske pokrenulo je akciju prikupljanja pomoći i otvorila račun za pomoć, a očekuju se i uplate iz inostranstva, piše 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.