REPREZENTATIVCI

Gojko Cimirot za „Avaz“: Nedostaje mi božićna atmosfera iz Trebinja

Vjerujem da ćemo se brzo vratiti na pobjednički kolosijek

Cimirot: Zadovoljan sam trenutnom formom. Arhiva

Piše: G. Šumar

7.1.2021

Standard iz Liježa našeg fudbalskog reprezentativca Gojka Cimirota uvezao je četiri prvenstvena poraza zbog kojih je pao na 11. mjesto. No, razlika za ekipama koje su u vrhu tabele nije velika.


Kriza rezultata

- Riječ je samo o krizi rezultata, ali ne i krizi naših igara. Vjerujem da ćemo se brzo vratiti na pobjednički kolosijek - rekao je Cimirot u razgovoru za „Avaz“, te dodao: 

- Mislim da pružamo OK partije, ali nekako glupo smo primali golove. Također, sve utakmice smo izgubili sa jednim golom razlike, tri puta je bilo 1:2, a jednom 0:1.

Na konstataciju da nismo navikli gledati Standard u drugom dijelu tabele, naš reprezentativni veznjak dodaje:

- Ne zaostajemo puno, nekoliko bodova. Mislim da smo sedam bodova udaljeni od plej-ofa 1. Nije to ništa strašno, to je dostižno.

Ističe da je zadovoljan svojim igrama.

- Hvala Bogu, ide dobro. Zadovoljan sam, sve OK. Najbitnije je da sam zdrav i potpuno spreman. A sve ostalo će doći, odnosno biti kako treba. Naš cilj je plej-of 1, tome težimo, a nadam se da ćemo to ostvariti. Te prve četiri ekipe su sigurne za plasman u Evropu, a kroz plej-of 2 peta i šesta pozicije vode kvalifikacije za Ligu Evrope.

Razgovor smo završili uz čestitke za Badnji dan i današnji Božić.

Najljepši praznici

- Trenutno samo u Trening kampu, odrađujemo mini-pripreme. Spavamo u Kampu... Ako ništa drugo, počastit ću ovdje saigrače kafom, čajem i sokom, nema ništa drugo. Makar tako ću obilježiti praznik. Inače, najljepši praznici su u mom Trebinju, ali već šest-sedam godina nisam bio u prilici da dočekam Božić u rodnom gradu. Šta je tu je, ali iskren da budem, poželio sam božićnu atmosferu u Hercegovini. Najljepši su praznici u krugu porodice, kako i za mene, tako i za sve druge. 

Popravni ispit

I Cimirot s pažnjom prati selektorsku križaljku u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine. 

- Iskreno, najviše informacija imam iz medija. Približavaju se kvalifikacije za Mundijal, u martu je već okupljanje i utakmica u Finskoj, a još nemamo selektora. Ne znam, imaju ljudi koji to trebaju odlučiti, nije do nas, igrača. Na nama je da igramo najbolje što znamo. Nadam se i vjerujem da ćemo u ovoj godini popraviti utisak. Jednostavno, moramo to uraditi. Nadam se najboljem – optimista je Cimirot.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.