TRANSFERI UŽIVO

Zimski prijelazni rok: Real poslao Kubu na novu posudbu

Iz Viljareala u Hetafe

Takefuša Kubo. AGENCIJE

G. Šumar

8.1.2021

U toku je zimski prijelazni rok koji na evropskoj fudbalskoj pijaci obično ne donosi puno velikih transfera, odnosno velike promjene u ekipama. No, to ne znači da neće biti interasantno...

17:09 - Takefuša Kubo (Takefusa) ide na novu posudbu.  Real Madrid ga je odlučio proslijediti Hetafeu, gdje će ostati na do kraja sezone.  Proteklih pola godine Japanac je igrao za Viljareal, a prije toga je bio na posudbi u Majorci.  

14:16 - Napadač reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović nalazi se „u izlogu“ i Fulam je spreman da čuje ponude drugih klubova za 26-godišnjeg golgetera, preneo je britanski "Jurosport". Srbijanski ofanzivac nije postigao gol za Fulam od septembra, a bio je starter samo jednom u prethodnih sedam mečeva.



13:44 - Napoli je navodno blizu realizacije transfer veznjaka Verone Matije Zakanjija (Mattia Zaccagni - 25). Odštetu će platiti 13 miliona eura, a Zakanji bi trebalo ostati u Veroni na posudbi do kraja sezone.

13:20  - Poljska Legija želi angažovati Ričmonda Boaćija (Richmond Boakye), nekadašnjeg napadača Crvene zvezde.

13:11 - Fiorentina će pokušati dovesti Papua Gomesa (Gomez) iz Atalante, ali i Lukas Toreira (Lucas Torreira) iz Arsenala.

13:02 - Željezničar su do sada napustili Anel Hajrić i Nermin Jamak, a špekulisalo se i o odlasku Ivana Lendrića.  No, napadač kluba s Grbavice je, prema posljednjim informacijama, bliži ostanku, nego odlasku.

12:51 - Nakon samo jedne sezone provedene u ljubljanskoj Olimpiji, Ante Vukušić je raskinuo ugovor. No, još nije odlučio gdje će nastaviti karijeru.

12:45 - Jovu Kojića i Muzafera Ivkovića nećemo više gledati u dresu Tuzla Cityja, s obzirom da je sa ovom dvojicom defanzivaca okončana saradnja, saopćeno je iz mlađeg tuzlanskog premijerligaša.

12:37 - Menadžer Liverpula Jirgen Klop (Jurgen Klopp) kao idealno rješenje u odbrani i zamjenu za teško povrijeđenog Virdžila van Dajka (Virgil van Dijk) vidi u španskog stopera Serhiju Ramosu (Sergio Ramos), koji je stub odbrane Reala, ali ne još dugo s obzirom na loše odnose u posljednje vrijeme između igrača i kraljevskog kluba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.