TUZLA CITY

Husref Musemić za "Avaz": Uvijek sam imao ambicija za nešto više, a tako je i sada

Musemić: Dogovorili smo saradnju na dvije i po godine. Arhiva

Piše: G. Šumar

8.1.2021

Trofejni trener kluba s Koševa, Husref Musemić, jučer je postigao konačni dogovor sa alfom i omegom Tuzla Citiya, Azmirom Husićem, oko preuzimanja mlađeg tuzlanskog premijerligaša.


Nova saradnja

- Dogovorili smo saradnju na dvije i po godine, rekao je Musemić za „Dnevni avaz“ te dodao: 

- Mi smo već imali saradnju od godinu i po u tuzlanskoj Slobodi koja je bila dosta dobra, korektna, tako da je želimo i nastaviti. Ako je moguće da bude još bolja. Želimo pokušati nešto napraviti i sa Tuzla Cityjem. Normalno, i ja sam neko ko je uvijek imao ambicija za nešto više, a tako je i sada.

Nakon Sergeja Jakirovića, koji je nedavno preuzeo Zrinjski, lista kandidata za novog selektora naše reprezentacije skraćena je za još jedno ime...

- Nemam ja više šta tu raditi. Bio sam korektan u svakom pogledu, odazvao sam se na pregovore, i u svojim izjavama... To je sada na ljudima koji o tome donose odluke, šta će i kako dalje raditi - ističe Musemić.

Na konstataciju da se u ovoj pat poziciji u selektorskoj križaljci možda otvara prostor za nekog trećeg, nakon što nije prošao izbor ni Ivaila Peteva (Ivaylo) i Sergeja Barbareza, trener Tuzla Cityja dodaje:

- Pa dobro, šta da radim? Tako je kako je, šta je suđeno i gotovo. Bože moj, život ide dalje. Našoj reprezentaciji želim puno sreće... To sam rekao i na pregovorima, ko god dođe za selektora neće mu biti lako. Imat će jako puno posla, a trebat će mu puno podrške, rada i svašta nešto.

.

Dodatni pritisak

Ipak, prvi favorit selektorske križaljke Bugar Petev nema podršku ni javnosti, ni navijača, ni... 

- To je još jedan dodatni pritisak. Valjda oni koji odlučuju u Savezu i o tome treba da vode računa - zaključio je Musemić

Igračka križaljka

U narednom periodu Musemić će prvo skenirati igrački kadar Tuzla Cityja. 

- Zajedno ćemo rješavati i tu igračku križaljku. Vidjet ćemo šta nam je u ovom trenutku najpotrebnije. Ne treba žuriti i praviti neke ishitrene poteze, ima i ljetni prijelazni rok. Jako je bitno da u dovođenju novih igrača ne pogriješimo, odnosno, da napravimo dobru procjenu. Od igrača kojeg dovedemo očekujemo da opravda povjerenje... To je najbitnije, želja nam je da tu ne pogriješimo u procjeni ili izboru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.