KORONAVIRUS

Više od 100 pozitivnih u nižim engleskim ligama

EFL nije imenovao klubove ili igrače

testirano 3.507 igrača i klupskog osoblja iz 66 klubova. AGENCIJE

A. Vatreš

8.1.2021

Vodstvo Engleske nogometne lige (EFL), koje upravlja s tri lige ispod Premijeršipa (Čempionšip, Liga dva, Liga jedan) objavilo je u petak kako je 112 osoba pozitivnih na koronavirus u posljednjem krugu testiranja.

EFL nije imenovao klubove ili igrače koji su bili pozitivni na novi koronavirus, tek kako će zaražene osobe provesti 10 dana u samoizolaciji.

- Tokom posljednjeg kruga je testirano 3.507 igrača i klupskog osoblja iz 66 EFL klubova, a 112 pojedinaca je pozitivno - objavio je EFL u izjavi, prenosi Hina.

- Ovi rezultati odražavaju brzinu širenja virusa usred pojave nove varijante COVID-19, ali niski zabilježeni brojevi u većini klubova znače da smo i dalje sigurni da naši protokoli i dalje ublažavaju širenje zaraze kako je predviđeno.

Kao što je najavljeno ranije ove sedmice, EFL i Udruga profesionalnih nogometaša (PFA) od ponedjeljka 11. januara uvest će testiranje COVID-19 dva puta sedmično za 72 kluba.

Ujedinjeno Kraljevstvo zabilježilo je više od 2,8 miliona potvrđenih slučajeva COVID-19 i više od 78.000 smrtnih slučajeva.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.