ŠPANIJA

Igrači i stručni štab Reala proživjeli pravu dramu u avionu za Pamplonu

Čelnici Reala će pokušati izlobirati da se utakmica igra već u subotu u podne

Držali su nas u avionu kao hrčke. TWITTER SCREENSHOT / SN

G. Š. / SN

9.1.2021

Nakon gotovo četiri sata čekanja, u petak oko 22.50 sati poletjeli su nogometaši madridskog Reala prema Pamploni... Konačno, jer prijetilo je potpuno zatvaranje madridskog aerodroma Barajas zbog velike oluje Filomena. Dakle, ni snijeg ni razoran vjetar na koncu ipak nisu zaustavili igrače Zinedina Zidana (Zinedine Zidane) da se upute na gostovanje u sklopu 18. kola La Lige.

Ekspedicija Real je u avion ušla prije 19 sati, kada se očekivalo da će poletjeti. Izvori su za španske medije otkrivali razne informacije, od toga da su se igrači počeli buniti, osjećati tjeskobno i frustrirano. Uprava kluba krivila je vodstvo španske lige jer utakmicu nisu otkazali ranije, a sad se nadaju promjeni scenarija.

Naime, Osasuna i Real svoj dvoboj po planiranom trebaju odigrati danas od 21 sat, a čelnici Reala će pokušati izlobirati da se utakmica igra već u subotu u podne! Tada se prognozira da bi oluja u Pamploni trebala biti blaža, pa da bi i uvjeti za igru trebali biti koliko-toliko regularniji.

- Ovo je haos! Držali su nas u avionu kao hrčke! Doći ćemo u Pamplonu s četiri-pet sati zakašnjenja, igrači su bijesni - samo su neke od rečenica koje su prenijeli španski mediji iz Realova aviona, prenose SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.