ŠPANIJA

Zbog snijega odgođena utakmica Atletiko Madrid - Atletik Bilbao

Nogometaši iz Baskije nisu mogli sletjeti u špansku prijestolnicu

Novi datum odigravanja bit će naknadno objavljen. AGENCIJE

A. Vatreš

9.1.2021

Utakmica španskog nogometnog prvenstva između Atletiko Madrida i Atletik Bilbaa, koja je u subotu trebala biti odigrana na madridskom stadionu Vanda Metropolitano, odgođena je jer nogometaši iz Baskije nisu mogli sletjeti u špansku prijestolnicu.

- Zbog izvanredne situacije izazvane nevremenom koje je zahvatilo veliki dio Španije, dovevši do zatvaranja aerodroma u Madridu te nemogućnosti pripremanja terena za optimalne uvjete igranja, današnja utakmica je odgođena - izvijestili su iz vodstva La Lige, prenosi Hina.

Utakmica je trebala započeti u 16:15 sati, a novi datum odigravanja bit će naknadno objavljen.

Zračna luka Adolfo Suarez Madrid-Barahas je u subotu i dalje zatvorena, nakon što je u petak navečer zbog slabe vidljivosti i snijega obustavila sve operacije. Avion s igračima Atletika u petak navečer je poletio iz Bilbaa, ali se ubrzo vratio ondje.

Vodeća ekipa prvenstva Atletiko u petak nije trenirala na travnjaku zbog napadalog snijega.

U Madridu ovakva snježna mećava nije zabilježena od 1971. godine. Ceste su zatrpane snijegom koji nastavlja padati.

Avion s nogometašima Real Madrida u petak kasno navečer je ipak poletio iz Madrida prema sjevernom gradu Pamploni unatoč snažnoj mećavi. 

Igrači su nekoliko sati proveli zatvoreni u avionu na aerodromu Adolfo Suarez - Barahas, jer je pista bila zatrpana snijegom i nije bilo poznato hoće li uspjeti poletjeti. Ekspedicija španskog prvaka trebala je sletjeti u Pamplonu oko 19 sati, no umjesto toga sletjela je oko 23:15 sati.

Real Madrid bi u subotu u 21 sat trebao igrati protiv Osasune. U Pamploni u petak nije padao snijeg no bilo je iznimno hladno. Za subotu je i ondje najavljen snijeg.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.