ŠPANIJA

Modrić: Pregovori s Real Madridom idu u dobrom smjeru

Zadovoljan kako se razvijaju stvari

Modrić: Najstariji igrač Real Madrida. AGENCIJE

A. Vatreš

14.1.2021

Kapiten hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić rekao je u srijedu navečer kako razgovor s Real Madridom oko produženja ugovora koji istječe 30. juna "ide u dobrom smjeru". 

- Razgovaram s klubom i sve ide u dobrom smjeru. Zadovoljan sam kako se razvijaju stvari, no ne mogu reći više - izjavio je 35-godišnji Modrić na konferenciji za medije u španskom gradu Malagi gdje će Real Madrid i Atletik Bilbao u četvrtak odigrati polufinalnu utakmicu španskog Superkupa, prenosi Hina.


Važna utakmica

- Ovdje smo već tri dana i osjećamo se dobro. Dojam je pozitivan. Čeka nas važna utakmica pa se za nju jako dobro pripremamo - rekao je Modrić.

Od kada je 2012. godine obukao dres "kraljevskog kluba" osvojio je već tri španska Superkupa. To mu je bio i prvi trofej po dolasku iz londonskog Tottenhama.

Modrić je trenutno najstariji igrač u Real Madridu, a trener Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) ga od kraja oktobra drži konstantno u udarnoj postavi. U posljednje vrijeme ga ne štedi kao na početku sezone.

- To je trenerova odluka. Nije potrebno tražiti druge razloge. Ovdje kada na nekoga dođe red da igra, taj daje sve od sebe - napomenuo je hrvatski vezni igrač iza kojeg su 23 utakmice ove sezone. Zabio je četiri gola a jednom je asistirao.

Godine nisu problem

- Nisam ništa posebno promijenio da bih bio u ovakvoj formi. Imam jako veliku želju pokazati da godine nisu problem. Nije potrebno gledati u godine nego pokazati svoju vrijednost na terenu - istaknula je "desetka" Real Madrida.

Ugovori 30. juna ističu i krilnom napadaču Lukasu Vaskezu (Lucas Vazquez) te kapitenu Serhiju Ramosu (Sergio). Pregovori između stopera Ramosa, koji će u martu napuniti 35 godina, i uprave na čelu s predsjednikom Florentinom Perezom i generalnim direktorom Hoze Anhelom Sančezom (Jose Angel Sanchez) nisu uznapredovali.

- Ja želim sve najbolje za Serhija jer mi je prijatelj. Neću se svrstati niti na jednu stranu. To je stvar Serhija i kluba, isto kao što je moj slučaj stvar mene i kluba. Ne mogu se stavljati na ničiju stranu, to su pojedinačne situacije svakog od nas – istakao je Modrić.

Španski Superkup se ove sezone zbog pandemije koronavirusa ne igra u Saudijskoj Arabiji kao prošle sezone nego na jugu Španije. Pobjednik susreta Real Madrida i Atletika u finalu će igrati protiv Barcelone koja je u srijedu navečer slavila protiv Real Sosijedada boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.