FK VELEŽ

Dudić: I dalje smo u potrazi za pojačanjima

Faris Zubanović će pojačati konkurenciju u napadu

Dudić: Jedna ponuda za našeg igrača je još aktuelna. Arhiva

Piše: G. Šumar

14.1.2021

 Šef stručnog štaba Veleža Feđa Dudić obavio je prozivku igrača pred start priprema za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH.

Mjesec je tačno prošao od našeg zadnjeg treninga pred odlazak na pauzu, rekao je Dudić i dodao:  


Plan priprema

- Imao sam već sastanak s momcima, željni su rada i treninga. Kao i ja. Malo sam se odmarao, ali sigurno da nedostaje tog svakodnevnog rada.

"Rođeni" će do 4. februara trenirati u Mostaru, a onda je planiran odlazak u Antaliju.

- Vraćamo se 16. februara. Generalka je protiv Mladosti 20. februara, a prvu utakmicu u drugom dijelu sezone igramo 27. februara. Što se tiče novih igrača, tu je Faris Zubanović koji je došao iz turskog Tuzlaspora. Vidimo ga tu kao nekoga ko će pojačati konkurenciju u napadu. Imamo tu još dva mlađa igrača Armana Džankovića i Dženita Hajdarevića, koji će trenirati sa prvom ekipom. I dalje smo u potrazi za pojačanjima na nekim pozicijama, prije svega stopera. U nekim smo razgovorima, ali nismo zasad mogli dogovoriti što smo željeli, a nešto nije bilo za nas. Želimo dovesti igrača za kojeg smo sigurni da će nam donijeti kvalitet, kategoričan je trener Veleža.

S druge strane, bilo je i ponuda za igrače Veleža.  

- Jedna je još aktuelna za jednog igrača. Vidjet ćemo, u roku od dan-dva šta će klub odlučiti. Ako dođe do transfera, nadam se da ćemo naći i adekvatnu zamjenu.

Borba za Evropu

Ambicije kluba su plasman u Evropu.

- Stanje na tabeli nas obavezuje na to. Ne možemo sad reći – evo četvrti smo na tabeli, ali nemamo nikakve ambicije. Bit će velika borba za ta mjesta koja vode u Evropu, sedam klubova konkuriše. Vidite šta se zadnjih dana dešava u Širokom, možda oni i otpadnu iz te trke, ali pokazali su da i s mladom ekipom mogu dosta napraviti. Iako Tuzla City dosta zaostaje, dobili su novog trenera Husrefa Musemića. I njih vidim i dalje u ozbiljnoj trci. Mi ćemo ići utakmicu po utakmicu, nastaviti tamo gdje smo stali, zaključio je Dudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.