SELEKTORSKA KRIŽALJKA

"Ljuti Krajišnici": Poštovana gospodo iz Saveza, radi li se šta ili se samo prima plaća?

Jeste li vi svjesni da je mart pred vratima i da se naveliko trebalo početi sa pripremama za predstojeće utakmice?

G. Šumar

Već mjesecima se natežete oko izbora selektora i pokušavate nam „prodati“ nekog Peteva kao idealno rješenje za našu reprezentaciju

Foto: Ljuti Krajišnici


Navijačka grupa naših reprezentativnih selekcija "Ljuti Krajišnici" objavila je saopštenje za javnost, povodom aktuelne situacije oko izbora novog selektora našeg najboljeg fudbalskog tima .

- Poštovana gospodo iz Saveza, sve do sad smo se držali po strani i promatrali situaciju oko izbora selektora A selekcije, ali posto je 5 do 12 odlučili smo se da vas javno upitamo, radi li se šta ili se samo plaća prima - piše u saopćenju "Ljutih Krajišnika", koje prenosimo u cijelosti:

Petev i Barbarez

- Jeste li vi svjesni da je mart pred vratima i da se naveliko trebalo početi sa pripremama za predstojeće utakmice? Stoga vam se ovako obraćamo i upozoravamo da navijači polako „popuštaju po šavovima“ i da je samo pitanje vremena ili dana kada će ti šavovi popucati a to vjerujte ne vodi dobrom.

Da li vas uopšte grize savjest zbog toga sto primate plaće uredno, a ništa jos napravili niste?  Polovina vas koji sjede u savezu navija za reprezentacije susjednih država i uopšte vas BiH niti naša selekcija ne zanima, vama je bitno da uzimate redovno novac. 

Već mjesecima se natežete oko izbora selektora i pokušavate nam „prodati“ nekog Peteva kao idealno rješenje za našu reprezentaciju. Zašto? Zbog toga sto je i on nečiji igrač pa da pojedini menadžeri opet mogu svoje igrače preko našeg državnog tima promovirati? 

Drugog razloga nema, jer on sigurno nije kompetentan kao stručnjak da vodi našu selekciju, a uz to ga niko od navijača ne želi ni vidjeti na klupi "Zmajeva". Pa taj bolan da valja imao bi angažman i rezultate a ne bi hodao po Sarajevu u nadi da će sresti Edina Džeku ili nekog od vodećih igrača našeg tima da popriča sa njim kako bi ga uvjerio da lobiraju za njega da bude selektor? Misimoviću za šta si se ti prodao kad njega guraš? Postali ste smiješni.. 

Svjesni smo mi navijači da naš Barbarez nema trenersko iskustvo, i da možda u ovom momentu ne bi bio najbolje rješenje za nas, ali ako ništa, svojim znojem i krvlju je zaradio da ima prednost u ovom slučaju jer se dokazao kao veliki borac i patriota ove zemlje. Što znaci, da svi vi koji ste glasali protiv Barbareza, a u korist Peteva ne volite ovu državu niti nas državni tim, nego samo tu fotelju u koju ste se zavalili.

Ako niste u stanju da radite svoj posao i ne volite ovu državu, budite barem moralni i dajte ostavke,neka se vaša mjesta popune sa ljudima iz svijeta sporta i onima koji vole Bosnu i Hercegovinu. Evo ja kao neko ko ne prima plaću saveza, niti bilo koje državne ustanove imam prijedlog ako već Barbarez ne zadovoljava kriterije.

Hadžibegić i Kalezić

Kao selektor: Faruk Hadžibegic, čovjek koji ima zavidnu fudbalsku i trenersku karijeru, pored FK Sarajevo igrao i u više stranih klubova kao što su Betis Sevilja i Sošo. Nakon završene igračke karijere postaje trener više evropskih i turskih klubova, nakon čega od 2019. godine sa nacionalnim timom Crne Gore godine postiže odlične rezultate.

Kao pomoćnik: Dario Kalezić, bivši fudbaler Veleža iz Mostara, a zatim igrač vise nizozemskih klubova kao što su Den Boš, RKC Valvajk... Kasnije je bio trener, između ostalog, i u drugoj ekipi PSV Ajndhoven a danas trener Matrihta. 

Zamislite, obojica Bosanci i Hercegovci, zadovoljavaju i taj vas „nacionalni ključ“ jedan Bošnjak, drugi Pravoslavac (srbin), jedan Sarajlija (Bosanac) a drugi Mostarac (Hercegovac). Pa vi meni sad recite da nema Bosne, a i Hercegovine… Sportski pozdrav i selam iz "ljute Krajine", piše u saopćenju je je potpisao predsjednik UN "Ljuti Krajišnici" Admir Karabeg Šeik.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na