ITALIJA

Pioli bez pola tima ide po bodove u Kaljari

Ismael Benaser je povrijeđen, Rafael Leao suspendovan zbog kartona, Teo Ernandez, Hakan Čalhanoglu, Ante Rebić te Rade Krunić su pozitivni na koronavirus

Krunić je i dalje van stroja. Arhiva

G. Šumar

18.1.2021

Milan će večeras (20.45 sati) protiv Kaljarija na Sardenja Areni biti bez polovine startera, u posljednjem meču 18. kola Serije A. Ismael Benaser je povrijeđen, Rafael Leao suspendovan zbog kartona, Teo Ernandez, Hakan Čalhanoglu, Ante Rebić te Rade Krunić su pozitivni na koronavirus. Povrijeđen je i rezervista Mateo Gabi, koji će biti van stroja još nekoliko sedmica... 

Nema novozaraženih

Uprkos izostanku petorice startera trener Rosonera Stefano Pioli za večerašnji meč ne tražio alibi. Već naprotiv. dobra vijest za Milan je stigla ovog jutra pošto su rezultati svih testova na koronavirus negativni. To znači da će osim pomenutih fudbalera, svi ostali biti na raspolaganju Piolija. 

- Okršaj sa Kaljarijem nosi u sebi nekoliko zamki za Milan. Pobejda Intera nad Juventusom stvorila je dodatni pritisak na igrače i stručni štab. Dodatnu presiju pravi i činjenica da Rosoneri sljedećeg vikenda igraju protiv Atalante, najnezgodinijeg klijenta u Seriji A. Za Milan nije dobra vijest što je Atalanta odigrala 0:0 sa Đenovom jer iskustvo, iz prethodnih godina, ukazuje da Boginja poslije utakmica u kojima se propisno ispromašuje, ima rafalno veče ili popodne, analizira "Mozzart".

Da sve bude još komplikovanije, Alesio Romanjoli i Davde Kalabrija su na korak od suspenzije: Ako dobiju žute kartone večeras morat će da preskoče meč sa Atalantom. Negativna okolnost za Piolija je i klupa. Osim Aleksisa Salemakersa i golobradih, Danijelea Maldinija i Lorenca Kolomba, nema drugih rešenja. Podsjetimo, Zlatan Ibrahimović se tek oporavio od povrede i nema svih 90 minuta u nogama, a Jans Peter Hauge nije još igrač koji je kadar da odigra svih 90 minuta na visokom nivou, dok su Braim Diaz i Samu Kastiljeho rizični. Nikada se ne zna kako će da odigraju. A svi će biti na terenu.

Tradicija na strani Rosonere

Na strani Rosonera su statistika u ovoj sezoni i tradicija. Milan je na gostovanjima u Seriji A u ovoj sezoni pobjeđivao svuda osim na Marasiju gdje je odigrao 2:2 sa Đenovom. Također, u posljednjih osam i po godina “Đavoli” su samo jednom izgubili od Kaljarija, prije tri i po godine. 

Inače, Kaljari nema ni sa jednim drugim klubom tako negativan skor kao sa Milanom - 42 poraza u 76 mečeva...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.