PRIJELAZNI ROK

Leonardo: Igrači poput Mesija su uvijek na listi želja PSG-a

Sada nije vrijeme da pričamo o tome, ali sjedimo za stolom za kojim se taj slučaj prati

Mesi: Na listi želja Parižana. Arhiva

G. Š. / SK

18.1.2021

Sportski direktor Pari Sen Žermena Leonardo izjavio je da francuski klub prati kako se razvija situacija oko odlaska Lionela Mesija (Messi) iz Barcelone.  Argenitnac je tokom ljetnjeg prijelaznog roka želio napusti stadion Kamp Nou. No, na kraju je ipak odlučio da ostane u Barci do kraja sezone, kada će postati slobodan igrač. Od tada se špekuliše gdje bi mogao da nastavi karijeru, a najčešće su se spominjali PSG i Mančester siti.

- Igrači poput Mesija su uvijek na listi želja PSG-a. Sada nije vrijeme da pričamo o tome, ali sjedimo za stolom za kojim se taj slučaj prati. Zapravo, ne sjedimo još, ali imamo rezervisano mjesto. U fudbalu su četiri mjeseca poput vječnosti - rekao je Leonardo.

Na pitanje kakva je situacija sa Nejmarom (Neymar) i Kilijanom Mbapeom (Kylian Mbappe), sportski direktor francuskog giganta je odgovorio:

- Nadam se da su Nejmar i Mbape uvjereni da je PSG pravo mjesto za vrhunske, ambiciozne igrače. Moramo da pronađemo rješenje za njihove želje i zahtjeve i naša očekivanja. Ne moramo ih moliti da ostanu. Razgovaramo redovno, imam dobar osjećaj, zaključio je Leonardo.

PSG je nedavno promijenio trenera – umjesto Tomasa Tuhela (Thomas Tuchel) na klupu je sjeo Maurisio Poketino (Mauricio Pochettino). I on je po dolasku naglasio da za vrhunske igrače uvijek ima mjesta u Parizu... - prenosi SK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.