ŠPANIJA

FIFA odbila žalbu Atletiko Madrida na Tripijeovu kaznu

Suspendiran na deset sedmica

Tripije: Prekršio pravila. AGENCIJE

A. Vatreš

18.1.2021

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) odbila je žalbu Atletiko Madrida na kaznu Engleza Kirana Tripijea (Kierana Trippiera) koji je suspendiran na deset sedmica iz svih nogometnih takmičenja.

Engleski nogometni savez (FA) je u decembru kaznio Tripijea suspenzijom na deset sedmica, te 95.000 dolara zbog kršenja pravila klađenja, prenosi Hina.

Tripije je naime, otkrio svojim prijateljima kako će preseliti iz Totenhema u Atletiko što su oni iskoristili za klađenje, čime je prekršio pravila koja zabranjuju pružanje informacija trećim stranama.


Atletiko se žalio na odluku FA-a, kazavši kako se na njih ne bi trebala odnositi zabrana engleskih nogometnih vlasti, no FIFA je odbacila žalbu.

Engleski bek je zbog zabrane propustio dvije utakmice La Lige, ali se vratio u sastav derbiju protiv Sevilje kojeg je Atletiko dobio 2:0, a engleski bek upisao asistenciju. Sada ga očekuje još osam utakmica "hlađenja" sve do 28. februara kada mu završava kazna.

Zbog kazne Tripije će propustiti i prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Čelsija koja je na rasporedu 23. februara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.