PRIJELAZNI ROK

Rumenige: Nudili smo Alabi tri puta novi ugovor, ali...

Zvali smo agenta Pinija Zahavija mnogo puta i nakon toga, nisu htjeli

Otkrivena i godišnja plaća Austrijanca u Madridu. Arhiva

G. Š. / SN

19.1.2021

Madridski Real je završio posao oko prvog pojačanja za sljedeću sezonu. Od ljeta će, nakon 12 godina provedenih u Bajernu, dres Kraljevskog kluba nositi David Alaba (28). Austrijski univerzalac preći na Santiago Bernabe bez odštete, uz godišnju plaću od 11 miliona eura, a ugovor će potpisati na četiri godine. Jasno, moglo se dati nešto više novca igraču čim nema odštete, samim time će i on biti zadovoljniji, prenose SN.


Budući da je ovaj austrijski reprezentativac od 1. januara bio slobodan pregovarati s drugim klubovima oko nastavka karijere, iz Reala su brže bolje krenuli po njega. Odmah su mu, drugog dana nove godine u Minhen poslali i klupskog liječnika kako bi već prošao pregled i smanjio protokolarne obveze na ljeto, kada će sve biti u znaku reprezentativnog nogometa.

Nema ko se nije "trgao" za Alabom, Mančester siti, Čelsi i PSG su se spominjali, ali i sam je igrač nedugo nakon što se saznalo da će preći u Real, nagovijestio da mu je želja nakon odlaska iz Bajerna zaigrati u Španiji. Ne manje važno, Real je igrača koji po Transfermarktu vrijedi 65 milijuna eura dobio besplatno.

-

- Nudili smo Alabi tri puta novi ugovor, rekao je Karl Hajnc Rumenige (Heinz Rummenigge), predsjednik Bajerna, te dodao:

- Rekao sam, ako do kraja oktobra prošle godine ne potpišemo, odustat ćemo. Zvali smo agenta Pinija Zahavija mnogo puta i nakon toga, nisu htjeli. Još od kraja novembra prešutno je Alabi bilo dopušteno pregovarati s drugima.

U 408 nastupa za Bavarce, Alaba je postigao 32 gola, uz 49 asistencija, ali i što je još važnije, osvojio 25 trofeja. Dva puta Ligu prvaka, devet puta Bundesliga, i tako dalje...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.