TREĆE POLUVRIJEME

Edin Džeko otvara restoran u elitnom dijelu Dubrovnika

I u predstojećem poslovnom pothvatu Džeko će imati partnera

G. Š. / Dubrovački dnevnik

19.1.2021

Edin Džeko. Avaz

Naš as iz Rome Edin Džeko je pred potpisom ugovora za zakup poslovnog prostora u Dubrovniku, u kojem bi već ovo ljeto otvorio restoran. Kako piše Dubrovački dnevnik, radi se o poslovnom prostoru u Ulici Đela Jusića, bivšoj Hvarskoj ulici.


Džeko je vezan za Dubrovnik

Budući ugostiteljski objekt je u elitnom dijelu grada, na Pločama. Prostor je to u kojem je nekoliko godina bio ugledni Takenoko, japanski restoran uglednog ugostitelja Tomislava Đačića. Navedeni restoran je prije dvije godine u tajnosti cijeloga zakupio Džekin rival iz Juventusa, Kristijano Ronaldo (Cristiano ) koji tada nije krio zadovoljstvo uslugom tog japanskog restorana.

Inače, Džeko je vezan za Dubrovnik i privatno i poslovno. Prije šest godina kupio je vilu na Lapadu pokraj zemljišta svog nekadašnjeg saigrača i kapitana iz reprezentacije Emira Spahića, a sa svojim prijateljem Mihom Obradovićem je prije dvije godine krenuo u ugostiteljske vode otvorivši kafić u Lapadskim dvorima. U ljetnim pauzama u stanci od nogometa Džeko ljeto provodi u Dubrovniku...


Prijatelj Armin Hadžić

I u predstojećem poslovnom poduhvatu Džeko će imati partnera. Radi se također o njegovom prijatelju Arminu Hadžiću koji nekoliko metara dalje na Pločama već drži ugostiteljski objekt "Wok bar Snogu", ali i istoimene "Wok barove" u Sarajevu i Zagrebu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.