NOGOMET

Artur: Ronaldo je veći lider od Mesija

Obojica su dobri lideri, ali ja biram Portugalca

Mišljenja je da je veći lider Ronaldo. EPA

F. Mutevelić

19.1.2021

Za nekoga je svijetu Kristiano Ronaldo (Cristiano) broj jedan, a za nekoga je opet Mesi numero uno. Veznjak Juventusa Artur (Arthur) (24) smatra da je njegov saigrač Ronaldo veći lider od Lionela Mesija (Messija), s kojim je igrao tokom boravka u Barceloni.

 Artur je pred početak prošle sezone stigao iz Barcelone, dok je u suprotnom pravcu otišao naš internacionalac Miralem Pjanić. 

- Svi imaju svoj način pokazivanja liderstva. Leo to pokazuje pokretima, iako ih ne pokazuje mnogo. Ali na terenu to pokazuje u trenutku kada dobije loptu, uz svoju žeđ za golovima i uz želju da pobijedi. Kristiano je taj koji to više pokazuje rukama, riječima i očigledno kada dobije loptu. U svlačionici je vrlo uključen i u dobrim je odnosima sa svima. Priča sa svima. Mi nismo prijatelji u tolikoj mjeri da idemo na kafe, ali imamo dobar odnos. Teško je reći ko je bolji lider, jer ako jedan postigne pet golova, to učini i drugi. Obojica su dobri lideri, ali biram Ronalda s kojim igram u Juventusu, - kazao je Artur.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.