NOGOMET

Artur: Ronaldo je veći lider od Mesija

Obojica su dobri lideri, ali ja biram Portugalca

F. Mutevelić

Mišljenja je da je veći lider Ronaldo

Foto: EPA


Za nekoga je svijetu Kristiano Ronaldo (Cristiano) broj jedan, a za nekoga je opet Mesi numero uno. Veznjak Juventusa Artur (Arthur) (24) smatra da je njegov saigrač Ronaldo veći lider od Lionela Mesija (Messija), s kojim je igrao tokom boravka u Barceloni.

 Artur je pred početak prošle sezone stigao iz Barcelone, dok je u suprotnom pravcu otišao naš internacionalac Miralem Pjanić. 

- Svi imaju svoj način pokazivanja liderstva. Leo to pokazuje pokretima, iako ih ne pokazuje mnogo. Ali na terenu to pokazuje u trenutku kada dobije loptu, uz svoju žeđ za golovima i uz želju da pobijedi. Kristiano je taj koji to više pokazuje rukama, riječima i očigledno kada dobije loptu. U svlačionici je vrlo uključen i u dobrim je odnosima sa svima. Priča sa svima. Mi nismo prijatelji u tolikoj mjeri da idemo na kafe, ali imamo dobar odnos. Teško je reći ko je bolji lider, jer ako jedan postigne pet golova, to učini i drugi. Obojica su dobri lideri, ali biram Ronalda s kojim igram u Juventusu, - kazao je Artur.

Više o temi Cristiano Ronaldo

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na