TRANSFERI

Zimski prijelazni rok: Mustafi raskinuo s Arsenalom, pa potpisao za Šalke

Najnovije informacije sa "merkata"

Najnovije informacije s "merkata". AVAZ

Piše: N. D. / G. Š. / A. V.

1.2.2021

01.02. - Škordan Mustafi (Shkodran) raskinuo je ugovor s Arsenalom i potpisao za Šalke.

01.02. - Japanac Takumi Minamino nalazi se na liječničkim pregledima u Sautemptonu, u koji će stići na posudbu iz Liverpula.

01.02. - Stoper Juventusa Daniele Rugani odlazi na posudbu u Kaljari do kraja sezone. 

01.02. - Nekadašnji igrač Real Madrida, Hese Rodrigez (Jese Rodriguez), potpisao je za španskog drugoligaša Las Palmas, za koji je već igrao 2017. godine.

01.02. - Odion Igalo (Ighalo) je napustio Mančester Junajted i karijeru nastavlja u El-Šababu iz Saudijske Arabije.

01.02. - Završen je prijelazni rok u Italiji.

01.02. - Bešiktaš je posudio napadača Čenka Tosuna (Cenk) iz Evertona.

01.02. - Galatasaraj je potvrdio angažman desnog beka Njukasla Diandrea Jedlina (DeAndre Yedlin).

01.02. - Herta je dovela na posudbu Nemanju Radonjića iz Marseja. Osim njega predstavljen je i Sami Kedira (Khedira), koji je stigao iz Juventusa.

01.02. - Liverpul je dogovorio dolazak defanzivaca Prestona i Šalkea, Bena Dejvisa (Davis) i Ozana Kabaka. Oni će biti rješenje za odbranu desetkovanu brojnim povredama.

01.02. - Neven Subotić je potpisao ugovor do kraja sezone s austrijskim Altahom.

01.02. - Adis Jahović vratio se u Gecepe, za koji je igrao od 2016. do 2018. godine. Tamo se pridružio povremenom bh. reprezentativcu Marku Mihojeviću.

01.02. - Irfan Hadžić zvanično je novi igrač Lokomotive, u koju stiže iz turskog drugoligaša Akišarspora.

01.02. - Viktor Kovalenko, doskorašnji veznjak Šahtara iz Donjecka, novi je fudbaler Atalante. Vrijednost transfera je 700.000 eura.

31.01. - Grci su potvrdili da je Vladimir Bradonjić igrač bijeljinskog Radnika potpisao za PAOK.

31.01. - Sami Kedira (Khedira) pred potpisom za Hertu.

Kedira: Napušta Juventus. Arhiv

30.01. - Irfan Hadžić postao je novi igrač zagrebačke Lokomotive.

30.01. - Brazilac Hulk vratio se u domovinu. Ovaj 34-godišnjak potpisao je za Atletiko Mineiro.

30.01. - Zagrebački Dinamo dobio je ponudu od 12 miliona eura. Marsej želi kupiti Lovru Majera.

29.01. - Stefan El Šaravi (Stephan El Shaarawy) vratio se u Romu. Nakon što obavi ljekarske preglede potpisat će ugovor na dvije i po godine.

29.01. - Parma je dogovorila posudbu mladog napadača Bajern Minhena Džošue Cirkzea (Joshua Zirkzee), kojeg su htjeli Everton i Ajntraht Frankfurt.

29.01. - Prema tvrdnjama italijanskih medija, bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić karijeru će nastaviti u Seriji A, tačnije u Atalanti. Malme će na ime obeštećenja inkasirati osam miliona eura.

Prijelazni rok u evropskom fudbalu u punom je jeku. Klubovi kojima jesen nije donijela kvalitetne rezultate traže pojačanja, a sve će biti okončano 1. februara. Nema sumnje da će i pored problema s pandemijom koronovarisa i ovog puta biti potrošen veliki novac.

01.02. - Bešiktaš je posudio napadača Čenka Tosuna (Cenk) iz Evertona. 

01.02. - Vezni igrač Arsenala Džo Vilok (Joe Willock) odlazi na posudbu u Njukasl Junajted do kraja sezone.

01.02. - Brajan Rejnolds (Bryan Reynolds) je novo pojačanje Rome. Stiže iz američkog Dalasa na posudbu s obaveznim pravom otkupa.

29.01. - Vest Hem Junajted postigao je dogovor s Mančester Junajtedom u vezi posudbe Džesija Lingarda (Jesse).

29.01. - Engleski mediji javljaju kako je Roma ponudila Edina Džeku Mančester Junajtedu. Bh. napadača navodno želi vratiti i Mančester Siti, ali je najbliži transferu u Inter, gdje bi trebao biti razmijenjen za Aleksisa Sančeza (Sanchez).


28.01. Jedan od transfera dana jeste dolazak Marlija Akea (Marley Ake) u ekipu Juventusa. Radi se o napadaču koji stiže iz Marseja. 

Ake: Došao u Torino. Twitter

28.01. Jedan od transfera dana jeste dolazak Marlija Akea (Marley Ake) u ekipu Juventusa. Radi se o napadaču koji stiže iz Marseja. 

28.01. Kenan Kodro karijeru nastavlja u Real Valjadolidu, čiji je većinski vlasnik legendarni Brazilac Ronaldo. Bh. napadač stiže iz Atletik Bilbaa na posudbu s pravom otkupa na kraju sezone.

28.01. Udineze je potvrdio angažman iskusnog španskog napadača Fernanda Ljorentea (Llorente), koji je potpisao ugovor do ljeta 2022. godine.

27.01. - Embaje Dianj (Mbaye Diagne) je novo pojačanje Vest Bromvič Albiona. Senegelski napadač dolazi iz Galatasaraj na posudbu s pravom otkupa ugovora.

27.01. - Arsenal je zvanično potvrdio dolazak Martina Edegora (Odegaard), koji stiže na posudbu iz Real Madrida do kraja sezone.

27.01. - Kako pišu turski mediji, Bešiktaš će poslati Ajdina Hasića na posudbu u Jeni Malatjaspor, gdje će igrati do kraja sezone.


26.01. - Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) zvanično je novi trener Čelzija.

26.01. - Papu Gomez je novo pojačanje Sevilje. Stiže iz Atalante u transferu vrijednom 5.5 miliona eura plus bonusi. Potpisat će ugovor do 2024. godine s zaradom od tri miliona eura po sezoni.

26.01. - Japanski reprezentativac Šinđi Kagava (Sinji Kagava) karijeru nastavlja u grčkom PAOK-u.

26.01. Iskusni defanivac Sokratis Papastatopulos (Papastathopoulos) stigao je u Olimpijakos, nakon što mu je istekao ugovor s Arsenalom.

26.01. - Veliko pojačanje stiže u Crvenu zvezdu. Riječ je o austrijskom defanzivcu Aleksandru Dragoviću, igraču Bajer Leverkuzena, koji je nastupao još za Austriju Beč, Bazel, Dinamo Kijev i Lester.

24.01. - Fenerbahče je ozvaničio dolazak Mesuta Ezila (Ozil) iz Arsenala. Nijemac je s turskim velikanom potpisao ugovor do ljeta 2024. godine.

Ezil: Obukao dres Fenerbahčea. Arhiv

23.01. - Radnik iz Bijeljine potvrdio je odlazak Vladimira Bradonjića u solunski PAOK.

22.01. - Milan je nakon Meita i Mandžukića angažovao i treće pojačanje ove zime - Fikaja Tomorija (Fikayo - Čelsi). Mladi stoper bio je velika želja trenera Stefana Piolija

22.01. - Monako je za 20 miliona eura kupio krilnog napadača Klub Briža Krepina Dijatu (Diatta), jednog od najboljih igrača belgijske Jupiler lige.

22.01. - Arsenal je potvrdio angažman golmana Metjua Rajana (Matthew Ryan), koji je stigao na posudbu do kraja sezone iz Brajtona.

22.01. - Martin Edegor (Odegaard) ide na posudbu iz Real Madrida u Arsenal. Potvrda se očekuje tokom dana.


22.01. - Arkadijuš Milik (Arkadiusz) stigao je u Marsej na jednoipogodišnju posudbu iz Napolija.

21.01. - Italijanska Fiorentina dogovorila je angažman ruskog napadača Aleksandra Kokorina iz Spartak Moskve.

21.01. - Francuski napadač Žan-Filip Mateta (Jean-Philippe Mateta) pojačao je Kristal Palas u koji je stigao na 18-mjesečnu posudbu iz njemačkog Majnca. Engleski klub imat će opciju da ga otkupi po isteku posudbe.

21.01. - Italijanski fudbaler Filipo Falko bit će novo pojačanje Crvene zvezde, tvrde tamošnji "Skaj Sport" i Alfredo Pedula, pouzdani novinar "Gazeta delo Sporta".

20.01. - Konjaspor je predstavio Amara Rahmanovića, koji je stigao iz Sarajeva u transferu vrijednom 300.000 eura. Sa turskim klubom je dogovorio jednoipogodišnju saradnju uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

Rahmanović: Iz Sarajeva u Tursku. Arhiv

20.01. - Naš reprezentativac iz Bešiktaša Ajdin Hasić nije u ozbiljnijim planovima trenera Sergena Jalcina (Yalcin) te će zajedno sa još jednim mladim fudbalerom Atakanom Unerom otići na posudbu. No, još nije odlučeno u koji klub.

20.01. - Trener Galatasaraja Fatih Terim najavio da će krenuti u ozbiljniji lov na Edina Višću.

- Bit će zvaničnih razgovora. Razgovarat ćemo o tome, ali trebamo biti mnogo ozbiljniji, poručio je Terim.

19.01. - Današnji dan obilježio je dolazak Marija Mandžukića u Milan. Do kraja sezone zaradit će 1,8 miliona eura.

19.01. - Klas-Jan Huntelar (Klaas-Jan Huntelaar) vratio se u Šalke, klub gdje je igrao s velikim uspjehom ranije. Ima 38 godina i dolazi iz Ajaksa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.